17.9 C
București
marți, 4 octombrie 2022

„Tovarășii” de la Hollywood ai lui Vladimir Putin

Publicat pe


De la Leonardo DiCaprio la Steven Seagal, marile nume de la Hollywood se mândreau cândva de poze cu președintele Putin, scrie The Guardian. Acum, probabil, se strâng de rușine.

Într-unul dintre acele momente suprarealiste în care cultura pop bate istoria, Vladimir Putin a fredonat cântecul Blueberry Hill la un eveniment caritabil la Sankt Petersburg în 2010, în timp ce o mulțime de celebrități printre care Sharon Stone, Kevin Costner, Kurt Russell, Goldie Hawn, Gérard Depardieu, Vincent Cassel și Monica Bellucci băteau din mâini ca la grădiniță, scrie The Guardian. Atunci când președintele rus fredona primul vers „I found my thrill” (Mi-am găsit plăcerea/motivul de exaltare), nu prea se gândea nimeni la asasinarea fostului agent Alexander Litvinenko, nici la invazia din Georgia.

În 2022, cu brutalitatea războiului din Ucraina, s-ar crede că atitudinea oaspeților lui Putin a fost una foarte naivă, poate chiar stânjenitoare, dar cel puțin nu sunt singurii care s-au dat bine pe lânga Putin. Se pare că aceștia au fost antamați de către Samuel Aroutiounian, un impresar newyorkez care aduce actori de Hollywood în Rusia, și care nu ar fi știut de prezența lui Putin, notează publicația mai sus citată.

Acum, pe măsură ce nume precum Angelina Jolie, Sean Penn și Mark Ruffalo își exprimă susținerea pentru Ucraina, Hollywood-ul probabil se înfioară gândindu-se că, odată, nu era nimic ieșit din comun să apari în public cu Putin. La mijlocul anilor 2000, nimeni nu era deranjat de ceea ce făcea Putin. Pe atunci, Rusia era o piață de cinema în creștere, înfiptă bine în circuitul celebrităților. Așa că un Jean-Claude Van Damme, în 2007, putea să-și etaleze liniștit macho-ismul la o gală MMA din Sankt Petersburg, ori Leonardo DiCaprio să își etaleze dragostea pentru felinele mari alături de președintele rus, mai scrie The Guardian.Sursa: www.cinemagia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri