29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Volodymyr Zelenskyy: de la actorul de comedie, la președintele Ucrainei

Publicat pe


Politicianul în vârstă de 44 de ani Volodymyr Zelenskyy a fost descris pe social media drept un erou, câștigând comparații cu George Washington și Winston Churchill pentru refuzul său de a părăsi țara în timp ce forțele rusești se apropiau de Kiev. Deși pentru Rusia este ținta numărul unu, Zelenskyy declara că va riposta, spunând oficialilor americani că „Am nevoie de muniție, nu de un taxi”, când i s-a oferit să fie evacuat. Invazia a reînnoit interesul față de biografia lui Zelenskyy și de succesul său politic.

Înainte să fie președinte în 2019, Zelensky făcea parte dintr-un grup comic de succes, care a devenit mai apoi o carieră de succes în cinema. A jucat într-un sitcom popular, Servant of the People (foto), a concurat la „Dancing With the Stars” varianta ucraineană și a dat voce personajului titular în varianta dublată în ucraineană a filmului pentru copii Paddington. Unul dintre filmele în care a jucat a fost cel în care interpreta rolul președintelui Ucrainei. Înainte să devină președinte și în realitate, scrie usatoday.com.

Iată o privire mai în detaliu asupra activității în cinema a președintelui ucrainean:

A jucat într-un serial TV rolul președintelui statului. În 2015, Zelenskyy juca în satira Servant of the People, în rolul unui profesor de liceu care ajunge pe neașteptate președinte după ce un material filmat al unui elev îl surprinde denunțând corupția din Ucraina. Personajul său trebuie să conducă țara deși se lovește de problemele unui om obișnuit: locuiește cu mama, refuză o creștere de salariu și merge la palatul prezidențial pe bicicletă.

Studioul său Kvartel 95 a produs serialul, cu Eccho Rights distribuitor. Conform partenerului său la Kvartel 95, Nicola Soderlund, vânzările serialului au crescut exponențial de la invazia din Rusia.

„Deja serialul nu mai e nou. Dar, desigur, considerând circumstanțele, a devenit foarte interesant pentru toată lumea.”

Eccho Rights a vândut drepturile de difuzare și televiziunilor din Orientul Mijlociu, Grecia, România, Bulgaria, Republica Moldova, Estonia, Franța, Finlanda și Georgia. Pe moment, primele două sezoane se pot urmări pe You Tube, cu subtitrare în engleză.

„Lumea e surprinsă că un actor poate fi politician, dar el a reușit”, a declarat Soderlung. „Capacitatea lui de a transmite mesaje convingătoare poporului, ceea ce știe un realizator de emisiuni TV, l-a ajutat mult pentru a deveni politician”.

Trei ani după premiera serialului, studioul lui Zelenskyy a lansat un partid politic numit după serial, iar Zelenskyy și-a declarat interesul în politică, candidând pentru președinție în 2019 și câștigând cu 73% voturi în locul lui Petro Poroshenko.

În cariera lui de cinema se mai numără roluri în filme precum 8 First Dates din 2012, Love Vegas din 2014 și Me.You.He.She din 2018.

Zelenskyy a fost vocea ursului Paddington în varianta dublată în ucraineană a vestitului film pentru copii

Zelenskyy a fost vocea ursului Paddington pentru varianta în limba ucraineană a celebrului film pentru copii, în 2014 și în 2018 (Paddington 2).

A câștigat versiunea ucraineană a „Dancing With the Stars”, după ce a dansat legat la ochi

Zelenskyy a mai apărut și în calitate de concurent la varianta ucraineană a emisiunii Dancing With the Stars, în 2006. A câștigat ediția, după cum anunță NBC și Deadline.

Imagini cu Zelenskyy și cu partenera de dans Olena Shoptenko au apărut online în contextul invaziei rusești, alături de multe alte comentarii de susținere. Într-unul din clipuri, perechea poartă legături pe ochi, și totuși dansează în perfect unison.Sursa: www.cinemagia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri