33.6 C
București
duminică, 3 iulie 2022

Warner Bros., Walt Disney și Sony se retrag din Rusia, pe măsură ce tot mai multe studiouri …

Publicat pe


Warner Bros, Sony Pictures și The Walt Disney Company declară, toate, că suspendă, anulează sau amână premierele de filme în Rusia ca răspuns pentru conflictul aflat în derulare în Ucraina, scrie cityam.com. Giganții media au anunțat, cu toții, în cursul serii de luni această decizie, chiar pe măsură ce forțele rusești continua atacul asupra orașelor ucrainiene.

Violența continuă în Ucraina, mii de cetățeni își părăsesc casele și trec granițele. Warner Bros a spus că oprește premiera mult-așteptatului The Batman cu Robert Pattinson și cu Zoe Kravitz, justificându-se astfel: „În contextul situației umanitare din Ucraina, WarnerMedia va suspenda premiera lungmetrajului The Batman în Rusia. Vom continua să urmărim situația pe măsură ce se derulează. Sperăm într-o soluționare rapidă și pașnică…”

Sony Pictures a mai anunțat amânarea premierei filmelor sale în Rusia, inclusiv a filmului cu vampiri Morbius. „Considerând acțiunea militară în derulare în Ucraina și incertitudinea generată, împreună cu criza umanitară din regiune, vom suspenda premierele din Rusia, inclusiv premiera filmului Morbius”, relata un purtător de cuvânt pentru SPE. „Ne rugăm pentru toți cei care au avut de suferit și sperăm că această criză se va rezolva rapid.” 

Pe de altă parte, Disney susține că va colabora cu partenerii neguvernamentali pentru a putea oferi „ajutor urgent și asistență umanitară” pentru refugiați. „Considerând invazia neprovocată din Ucraina și criza umanitară, suspendăm premierele în Rusia, inclusiv următoarea producție Pixar, Turning Red”, declară online compania. „Pe viitor vom lua deciziile în funcție de evoluția situației. Între timp, considerând magnitudinea crizei refugiaților, lucrăm împreună cu ONG-urile pentru a putea oferi ajutoare urgente și asistență umanitară.”Sursa: www.cinemagia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri