21.1 C
București
joi, 21 septembrie 2023

A III-a ediție a WishFest, festivalul lampioanelor pe apă, are loc în Capitală, pe 9 și 10 septembrie

Publicat pe


Cea de-a treia ediție WishFest, primul festival din România dedicat lampioanelor pe apă, va avea loc pe 9 și 10 septembrie, pe malul Lacului Floreasca din București (Calea Floreasca nr. 161 – 219). Inspirat de tradiții asiatice, WishFest este un eveniment dedicat tuturor vârstelor, ce propune un concept inedit și activități distractive pentru întreaga familie.

Ediția din acest an aduce în prim-plan: lansări pe lac, în fiecare seară, de lampioane realizate manual și personalizate, sute de preparate culinare, numeroase ateliere de creație și activități educative pentru copii, tineri și adulți, muzică live și dansuri, pe ponton. Publicul se va bucura, de asemenea, și de un târg de produse realizate de designeri, desfășurat sub numele Dreamy Fair.

Programul WishFest se desfășoară sâmbătă și duminică, 9 și 10 septembrie, între orele 10:00 și 23:00, iar intrarea la festival este liberă.

Lansarea de lampioane
WishFest, primul festival din România dedicat lampioanelor pe apă și dorințelor, celebrează speranța și bucuria de a trăi. Evenimentul aduce în atenția publicului o tradiție thailandeză veche de peste 700 de ani: în fiecare toamnă, oamenii se bucură de sărbătoarea Loy Kratong, ocazie cu care lansează pe apă cosulețe decorate cu flori și lumânări și lampioane inscripționate cu dorințe și mulțumiri, care le vor conduce rugăciunile către cer. Lampioanele simbolizează noi începuturi. De aceea a apărut WishFest în România, pentru a sărbători speranța și bucuria de a trăi și pentru a trimite dorințele în univers pe calea esenței vieții, apa. Astfel, în fiecare dintre cele două seri ale festivalului, pe lacul Floreasca se vor lansa mii de lampioane.
Cei interesați să scrie o dorință, să lanseze un lampion și să îl lase să plutească pe lacul, cu ocazia evenimentului, pot achiziționa unul dintre pachetele WishFest (kit-uri) ce cuprind un lampion, un săculeț și un marker sau creioane colorate și carioci, fie pe site-ul evenimentului, aici https://bit.ly/3DNMNUg, fie direct în cadrul festivalului.

Wishfest este un eveniment responsabil, cu grijă față de mediul înconjurător. De aceea sunt luate toate măsurile necesare pentru a proteja natura, astfel că toate lampioanele sunt create manual din materiale biodegradabile, iar seară de seară o echipă dedicată va igieniza malurile și suprafața lacului.

Muzică și dans, pe fundal cu lampioane
Pe întreg parcursul WishFest, între 10:00 și 23:00, malul lacului Floreasca devin un spațiu de dans și socializare, cu spectacole de teatru dans, balet, muzică live, dar și petreceri pentru toate vârstele.

Activități pentru toată familia
Pe lângă lansarea de lampioane, WishFest înseamnă și o serie de activități educative și distractive, pentru întreaga familie.
Astfel, vor avea loc atât activități sportive, cât și creative ca:
• workshop-uri de percuție, teatru și storytelling;
•…Sursa: www.kudika.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri