20.9 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Actori câștigători de Oscar care și-au început cariera jucând în filme horror

Publicat pe


Vei rămâne impresionată atunci când vei vedea că unii dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood, care este posibil să se afle și printre preferații tăi, și-au început cariera jucând în filme horror.

1. Matthew McConaughey & Renée Zellweger

Matthew McConaughey și Renée Zellweger s-au numărat printre cei care au făcut parte din distribuția filmului Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation din 1995 regizat de Kim Henkel. Actrița a interpretat rolul unei tinere, iar actorul a intrat în pielea unui răufăcător. În noaptea când are loc balul de absolvire, câțiva adolescenți fac un accident de mașină într-o pădure din Texas și se rătăcesc într-o fermă. Matthew McConaughey a câștigat un Oscar pentru Dallas Buyers Club, iar Renée Zellweger pentru Cold Mountain și Judy

2. Tom Hanks

În filmul de groază He Knows You’re Alone din 1980, Tom Hanks a jucat rolul unui student la colegiu pe nume Elliot. În ciuda faptului că actorul nu apare în foarte multe scene, reușește, totuși, să aibă o prestație de admirat, care rămână emblematică în ceea ce privește cariera lui în actorie. Tom Hanks are în palmares două premii Oscar, pentru rolul din Philadelphia și pentru cel din Forrest Gump.

3. Hilary Swank

Hilary Swank este recunoscută pentru rolurile din Million Dollar Baby, P.S. I Love You și The Homesman. A interpretat-o pe Kimberly, una dintre cele mai bune prietene ale lui Buffy, în filmul Buffy The Vampire Slayer din 1992. Hilary Swank este câștigătoarea a două premii Oscar, pentru rolurile din Boys Don’t Cry și Million Dollar Baby.

4. Jennifer Connelly

În filmul Phenomena regizat de Dario Argento, Jennifer Connelly o joacă pe Jennifer Corvino, o tânără care are o abilitate surprinzătoare, și anume aceea de a putea să comunice cu insecte. Actrița a fost răsplătită cu un premiu Oscar pentru performanța din filmul A Beautiful Mind, acolo unde a avut un rol secundar. 

5. George Clooney

În 1987, a apărut Return to Horror High, un film care l-a avut în distribuție și pe George Clooney și care spune povestea unui criminal în serie misterios care a provocat panică în liceul Crippen și care niciodată nu a fost prins. George Clooney a obținut două premii Oscar, pentru filmele Syriana și Argo.

6. Leonardo DiCaprio

Atunci când avea 17 ani, Leonardo DiCaprio a jucat în filmul Critters 3, regizat de Kristine Peterson. Actorul l-a interpretat pe Josh, fiul vitreg al unui proprietar corupt. S-a spus că ar fi unul dintre cele mai nereușite filme în care a jucat Leonardo DiCaprio, însă rămâne important pentru cariera lui. Actorul a fost recompensat cu un Oscar pentru performanța din The Revenant

7. Brad Pitt

Brad Pitt și-a făcut debutul în filmul horror Cutting Class. În liceul în care învață Dwight Ingalls, personajul jucat actor, un criminal este liber și se află aproape de el și prietenii săi. Actorul a câștigat un premiu Oscar pentru filmul Once Upon a Time in… Hollywood.

8. Patricia Arquette

Patricia Arquette și-a făcut debutul în cinematografie în filmul A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors, unde a jucat-o pe Kristen Parker. Prestația actriței a stârnit aprecieri în rândul fanilor ei. Patricia Arquette a obținut un premiu Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru filmul Boyhood

9. Jack Nicholson

Jack Nicholson a jucat la începutul carierei lui în filmul The Little Shop of Horrors din 1960. De-a lungul timpului, actorul nu a neglijat peliculele horror, dacă stăm să ne gândim că rolul din The Shining este unul dintre cele mai cunoscute. Jack Nicholson a câștigat trei premii Oscar pentru filmele One Flew Over the Cuckoo’s Nest, Terms of Endearment și As Good as It Gets.

Citește și:
Filme bazate pe „o poveste reală’, care te-au mințit

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: www.elle.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri