28.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

Anunț pentru toți români care au bani pe card! Toți cei care fac retrageri de la bancomat trebuie să știe

Publicat pe


Românii care merg în vacanță în Spania trebuie să fie foarte atenți de la ce bancomate scot bani. Există o posibilitate foarte mare să rămână fără nimic în cont.

Atenție la bancomate! Puteți rămâne fără bani / foto: Pixabay

Poliția Națională din Spania această are câteva sfaturi pentru cei care ajung aici și vor să scoată bani de pe card. De curând, autoritățile de aici o bandă criminală și a văzut cum operează.

Așadar, poliția din Spania recomandă ca oamenii să nu scoată bani de la bancomatele amplasate pur și simplu pe stradă.

Hoții au reușit să fure, prin metoda skimming, peste 196.000 de euro. Prin această metodă, hoții foloseau elemente fizice care erau făcute în așa fel încât erau identice cu anumite părți din bancomate.

Datele de pe carduri erau într-o secundă copiate

Ministerul de Interne de la Madrid spune că aceste elemente fizice erau folosite pentru copierea și stocarea datelor de pe carduri.

„La percheziții s-au găsit un cititor înregistrator cu bandă magnetică de card bancar, un card cititor, 300 de carduri din plastic (multe dintre ele contrafăcute), 6 dispozitive skimmer, 13 plăci de configurare pentru dispozitive skimmer și 17 tipuri diferite de microcamere.

Lista continuă: 2 dispozitive tip tastatură care să le înlocuiască pe cele ale bancomatelor, un număr mare de componente electronice pentru configurarea dispozitivelor frauduloase, 2 laptopuri, dispozitive periferice, 16 telefoane mobile, o tabletă digitală, 10 datafoane, 12 acte de identitate (unele falsificate) și o cantitate mare de documente, unele bancare, comerciale și altele”, arată Ministerul spaniol de Interne.

Spaniolii mai spun și că cei trei membrii ai grupării infracționale au fost arestați. După ce au fost duși în fața instanțelor de judecată, doi dintre ei au fost arestați. Totuși, ancheta continuă și nu sunt excluse și alte arestări.

De ce bancomate trebuie să ne ferim

Chiar dacă sunt foarte folositoare atunci când nu găsești o bancă în apropiere, bancomatele publice ar trebui evitate, spun specialiștii, care adaugă că astfel riscurile de a fi păcăliți se restrâng.

Nu în ultimul rând, specialiștii mai spun că atunci când introducem PIN-ul ar…Sursa: click.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri