3.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Avertizare ANM! Cod roșu de ploi torențiale până sâmbătă dimineaţă. Unde lovesc furtunile

Publicat pe  • Avertizare ANM!
  • Cod roșu de ploi torențiale până sâmbătă dimineaţă
  • Unde lovesc furtunile

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o atenționare cod roșu de ploi abundente pentru Judeţul Vâlcea şi zona montană şi submontană a judeţelor Gorj şi Argeş, până sâmbătă dimineaţă. Şi celelalte zone ale ţării sunt sub coduri galbene şi portocalii de precipitaţii.

Vreme extremă în România

Administrația Națională de Meteorogolie a emis o evertizare de cod roșu, valabilă de vineri, ora 15:00, până sâmbătă, ora 03:00, de ploi abundente, pentru în județul Vâlcea și pentru zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș, unde se vor acumula cantități de apă de 70…90 l/mp și izolat peste 100 l/mp.

Cod portocaliu de ploi abundente

Meteorologii au emis cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată, valabil până sâmbătă, la ora 10.00, în Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, Muntenia și Dobrogea, unde vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și izolat în Oltenia peste 70…80 l/mp. În sud-est, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii.

Avertizare cod galben

De astăzi până mâine, la ora 10:00, intră în vigoare un cod galben în vestul, estul și sud-estul țării, unde vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp. Local în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, mai ales seara şi noaptea, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Începând din dimineața zilei de sâmbătă (3 septembrie), aversele se vor restrânge spre sud-estul și estul țării

Vremea în București

Și în Capitală, meteorologii anunță averse și descărcări electrice în special diseară și la noapte. Prognoză este valabilă în intervalul vineri, ora 12.00 – sâmbătă, ora 10.00. Potrivit avertizării, cerul va avea înnorări și mai ales spre seară și noaptea vor fi averse și descărcări electrice. Se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și izolat peste 35 l/mp. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade, precizează meteorologii, scrie antena3.ro.

Citește și Vin ploile în septembrie. Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru prima lună de toamnă

Sursa: spynews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri