6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

Biografie Andrea Bocelli: vârstă, carieră, familie. Celebrul tenor împlinește 65 de ani

Publicat peIn articol:


Cine este Andrea Bocelli? Biografie: vârstă, studii, carieră. Află totul despre unul dintre cei mai cunoscuți tenori din lume. Artistul împlinește 65 de ani.

Cine este Andrea Bocelli

Andrea Bocelli s-a născut pe data de 22 septembrie 1958, într-o familie de fermirei din Toscana, Italia. Este un tenor italian de pop opera și cântăreț de operă, cunoscut la nivel mondial, pentru vocea sa unică.

Artistul a fost atras de muzică, încă din copilărie. La doar 6 ani, Andrea Bocelli a început să ia lecții de pian. Apoi, a învățat să cânte la flaut, saxofon, trompetă, trombon, harpă, chitară și tobe.

Viața artistului s-a schimbat radical, în urma unui accident, într-un meci de fotbal. Acesta s-a lovit la cap și a orbit total, la doar 12 ani, fiind născut cu o formă gravă de glaucom.

În anul 1970, a câștigat prima sa competiție muzicală, Margherita d’Oro în Viareggio, cu „O sole mio”. După ce a absolvit școala secundară în anul 1980, a început să studieze Dreptul la Universitatea din Pisa.

Mai târziu, a obținut titlul de doctor în avocatură și a lucrat o vreme la curtea de justiție din Pisa.

Obișnua să cânte seara în baruri, la diferite evenimente, iar la un moment dat a decis să se înscrie la o clasă de maeștri cu tenorul italian Franco Corelli.

Andrea Bocelli a fost căsătorit de două ori și are 3 copii. Prima sa soție a fost Enrica Cenzatti cu care are doi fii, Matteo Bocelli și Amos Bocelli.

În 2002, aceștia au divorțat, după mai bine de 10 ani de relație.

La scurt timp după despărțire, tenorul a cunoscut-o pe actuala soție, Veronica Berti, cu care are o fiică, pe nume Virginia.

Citește și: Celebrul tenor italian, Alessandro Safina, revine pe scena Sălii Palatului din București cu un concert memorabil!

Citeste si: „Nu faceți decât să mă ambiționați mai tare!” Bogdan Mocanu răspunde comentariilor negative, după ce a lansat noua piesă- kanald.ro

Citeste si: Imagini din dronă de la locul exploziei din Vrancea. Localnic: „Ne-au spus să fim pregătiți să plecăm”- stirileprotv.ro

Biografie Andrea Bocelli vârstă, carieră, familie. Celebrul tenor împlinește 65 de ani

[Sursa foto: Shutterstock]

Andrea Bocelli are o carieră impresionantă

Andrea Bocelli a iubit muzica și scena încă din copilărie. A învățat să cânte la mai multe instrumente muzicale și a cântat ori de câte ori a avut ocazia. Deși a devenit doctor în avocatură, Bocelli obișnuia să cânte seara în baruri, pentru un venit suplimentar.

A participat la numeroase spectacole, a luat lecții de la tenorul Franco Corelli și numele său a devenit cunoscut în întreaga lume.

La început de drum, în februarie 1994 Andrea Bocelli a participat la Festivalul de la San Remo la secțiunea Nou veniți cu cântecul „Il mare calmo della sera” și a câștigat. Albumul său de debut, numit după cântec, a fost lansat imediat. 

Au…Sursa: www.wowbiz.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri