11.8 C
București
marți, 21 martie 2023

Când pică Rusaliile în 2023. Sărbătoarea cu cruce roșie se mai numește și „Cincizecime”

Publicat peIn articol:


Rusaliile, numită și Cincizecime, se numără printre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox și marchează ziua întemeierii Bisericii. Iată pe ce dată pică Rusaliile în 2023!

Când pică Rusaliile în 2023

Rusaliile, Cincizecimea sau Pogorârea Sfântului Duh se sărbătorește anul acesta pe 4 iunie, la 50 de zile de la Paște și la 10 zile de la Înălțarea Domnului.

Rusaliile se numără printre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox. Sărbătoarea Rusaliilor are cruce roșie este cunoscută sub mai multe denumiri, precum Cincizecimea sau Pogorârea Sf. Duh.

Din anul 2008, prima și a doua zi de Rusalii au fost declarate zile libere de la stat.
Așadar, angajații români se bucură de o minivacanță de Rusalii.

Când pică Rusaliile în 2023. Sărbătoarea cu cruce roșie se mai numește și „Cincizecime”

[Sursa foto: Shutterstock]

Citește și: Când începe Postul Sfinților Petru și Pavel 2023. Data la care creștinii ortodocși intră în post

Citeste si: Alocații mai mari pentru o categorie de copii! Despre ce sumă este vorba și când vor intra banii pe card- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a descoperit în canalizarea construită în urmă cu 3 ani, într-o comună din Dâmbovița. „Unii au refuzat să mai stea aici”- stirileprotv.ro

Rugăciunea de Rusalii închinată lui Iisus Hristos

”Doamne Isuse Cristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce ai dat pacea Ta oamenilor, și darul Preasfântului Spirit, încă fiind cu noi întru viață această, L-ai dat pururea celor credincioși spre moștenire neinstrăinată, iar astăzi, mai arătat, ai trimis acest dar Învățăceilor și Apostolilor Tăi, și buzele lor cu limbi de foc le-ai întărit.

Prin care tot neamul omenesc întru a să limba și întru auzul urechii luând cunoștință de Dumnezeu, cu lumina Spiritului ne-am luminat, și dintru înșelăciune că dintru întuneric ne-am mutat, și cu împărțirea limbilor celor de foc înțelegătoare și cu

lucrare mai presus de fire ne-am învățat a crede în Ține, și pe Ține Dumnezeu, împreună cu Tatăl și cu Sfântul Spirit, întru o Dumnezeire și o Putere și o Tărie a Te cuvânta ne-am luminat.

Tu, dar, Cel ce ești strălucirea Tatălui, chipul ființei și al firii Lui, Cel neschimbat și nemutat, Izvorule al înțelepciunii și al darului, deschide-mi și mie păcătosului buzele și mă învață cum se cuvine și pentru ce trebuie să mă rog.

Citește și: Zile cu dezlegare la pește în Postul Paștelui 2023! Când au voie creștinii să mănânce pește în post

Că Tu ești Cel ce știi mulțimea cea multă a păcatelor mele, dar milostivirea Ta va învinge mulțimea acestora.

Citeste si: “Când am aflat a fost prea târziu, mult prea târziu.” Alex Dima, destăinuiri dureroase despre boala necruțătoare a regretatei sale soții- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 17 martie 2023. Ce sărbătoare este vineri?- stirilekanald.ro

Citeste si: Alexandru Ciucu, primele declarații în urma deciziei luate de judecători privind custodia fiicelor sale:” Îmi iubesc mult copiii. Este o decizie în beneficul fetițelor noastre”- radioimpuls.ro

Că, iată, cu frică stăm înaintea Ta, punând deznădajduirea sufletului meu întru adâncul milei Tale. Îndreptează viață mea, Cel ce îndreptezi toată  făptură cu cuvântul și cu puterea cea negraita a înțelepciunii.

Cel ce ești liman lin celor inviforati, și-mi arată calea pe care voi merge. Da gândurilor mele Spiritul înțelepciunii Tale; Spiritul înțelegerii darueste-L nepriceperii mele; cu Spiritul temerii de Ține adumbreste faptele mele, și Spirit drept înnoiește întru cele dinlăuntru ale mele și cu Spiritul Cel stăpânitor întărește alunecarea cugetului meu.”

 

sursă: ego.roSursa: www.wowbiz.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri