1.6 C
București
miercuri, 29 martie 2023

Care e diferența dintre liceu și o școală profesională

Publicat peIn articol:


Diferența dintre un liceu și o școală profesională. Vezi care sunt ofertele educaționale ale celor instituții și cum pregătesc elevii pentru o carieră în câmpul muncii.

Diferența dintre cele două instituții de învățământ

Comparația dintre un liceu și o școală profesională se face în momentul în care liceul oferă o educație generală, în timp ce școala profesională oferă o educație orientată spre carieră.

Școala profesională se concentrează să dezvolte cunoștințele și abilitățile elevilor, în drumul către o orientare profesională deja gândită și bine pusă la punct.

Citește și: Când începe școala în 2023. Decizia Ministerului Educației privind structura noului an școlar

Liceul oferă un program care acoperă cursuri, științe exacte, precum științele sociale, științifice, artistice etc. Elevii de la liceu se concentrează pe dobândirea unei cunoștințe generale într-o varietate de subiecte.
Aceste instituții au misiunea de a scoate absolvenți cu capacități de comunicare complexe.

Citeste si: Video| Gestul impresionant făcut de Lady Gaga pentru un fotograf la Premiile Oscar 2023. Artista s-a aplecat să-l ridice pe bărbat, după ce a căzut pe covorul roșu- kanald.ro

Citeste si: Bia Khalifa și Fulgy au ajuns la poliție. Fiul Clejanilor s-a ales cu ordin de protecție și cu brățară de monitorizare- stirileprotv.ro

Oferta educațională a liceelor

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Școala profesională se concentrează pe pregătirea elevilor pentru cariere în domenii precum mecanică auto, electricitate, construcții, bucătărie, coafor, inginerie, programare și multe altele. Elevii de la școala profesională învață teoria și practica echipamentelor specifice domeniului lor. În același timp, dezvoltă abilități potrivite pentru viitoarea carieră.

Ce oferă școlile profesionale

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Fiecare instituție de învățământ are propriul program de activități în afara orelor normale, un fel de „școala altfel”.

În general, liceul oferă o varietate de activități sportive, artistice și sociale, cum ar fi echipele de fotbal, cluburile de teatru sau cercul de dezbateri. Școala profesională oferă o gamă de activități extra-curriculare care se concentrează pe dezvoltarea abilităților practice și a cunoștințelor necesare în cariera lor viitoare.

Citește și: La ce materii se dă BAC-ul în 2023. Programa pentru examenul de Bacalaureat

Atât liceu, cât și școala profesională, se orientează să ajute elevii să-și croiască un drum pentru viitoarele procese și drumuri ale vieții. În timp ce una le pregătește mai degrabă psihicul indiferent de alegerile profesionale sau educaționale, alta îi învață pașii exacți pentru a dobândi experiențele necesare pentru un anumit profil de carieră.Sursa: www.wowbiz.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri