4.9 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

Ce ne așteaptă în 2024 va fi mult mai rău. „Până în martie va fi cald, apoi începe vara”

Publicat pe


Vara, care abia s-a sfârșit, dar care a lăsat în urmă încă temperaturi prea mari pentru o lună de început de toamnă, a înregistrat record după record de temperaturi sufocante. Mai mult, la nivel mondial, luna iunie a fost declarată cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor. În Grecia, Italia, Spania, dar și în România, temperaturile de peste 40 de grade au fost extrem de greu de suportat, iar incendii apocaliptice izbucnite în Italia și în Grecia din cauza căldurii execsive au îngrozit lumea. Experții vin cu vești și mai rele în ce privește 2024. Căldura excesivă se va instala mai devreme, iar în lunile de vară aerul va arde la propriu. Drept urmare, experții în fenomene extreme avertizează liderii lumii că anul care vine va fi și mai greu.

National Oceanic and Atmospheric Administration a anunțat deja că lunile septembrie octombrie și noimebrie vor fi marcate de temperaturi peste cele normale. De asemenea, finalul acestui an va fi tot sub semnul El Nino, adică vom avea parte de trecere între ani cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru miezul iernii. În același timp, vor fi regiuni în care precipitații în cantități enorme, vor duce la inundații extreme.

Anul 2024: „Vremea mai caldă este pe drum”

În timp ce sperăm că scăpăm de căldură și ne vom răcori cu toamna ce abia s-a instalat calendaristic, experții în meteorologie vin cu vești deloc bune. „Vremea mai caldă este pe drum”, spun ei.

Pe lângă toată căldura record pe care am văzut-o deja în această vară, schimbările climatice și El Nino își vor face simțite efectele din ce în ce mai acut.

El Nino este modelul climatic natural care duce la creșterea temperaturilor globale. A început oficial în iunie. Acum, meteorologii federali spun că se așteaptă ca aceasta să persiste până în 2024. (…) Deci El Nino va rămâne până în martie viitor”, a spus Rebecca Hersher de la National Public Radio într-un interviu cu specialistul meteo Mattew Rosencrans.

Ne așteptăm ca El Nino să continue cel puțin în iarna din emisfera nordică și există o șansă de 90% sau mai mare ca acest lucru să se întâmple”, a explicat un alt expert Mattew Rosencrans.

2024 – cel mai călduros an din toate timpurile

Fenomenul En Nino, combinat cu schimbările climatice va face din anul 2024, cel mai probabil, cel mai călduros an din istoria măsurătorilor, avertizează specialiștii.Sursa: click.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri