5.2 C
București
marți, 28 martie 2023

Ce zonă foarte cunoscută a Bucureștiului se va transforma în loc de promenadă. Nicușor Dan a anunțat

Publicat pe


Unul dintre cele mai cunoscute zone din București va fi transformat în loc de promenadă. Anunțul a fost făcut, duminică, de prikmarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina lui de facebook. Edilul a scris că Cheiul Doamnei va fi „o zonă prietenoasă, atractivă”.

„Transformăm cheiul Dâmboviței într-o zonă prietenoasă, atractivă atât pentru turiști, cât și pentru bucureșteni”, a scris, duminică, într-o postare pe Facebook, primarul general.

Care sunt planurile lui Nicușor Dan

Nicușor Dan spune că Splaiul Independenței va deveni un element de conectivitate cu centrul orașului și va lega, printr-un traseu pietonal și de biciclete, Podul Unirii, Centrul Istoric, Calea Victoriei și Parcul Izvor.

De asemenea, edilul spune că vor fi construite platforme pietonale, așezate în continuarea actualului trotuar, precum și platforme de belvedere în zona Izvor, unde va fi restaurat podul pietonal, va fi reconfigurată pista pentru bicicliști și vor fi amenajate spații verzi.

În final, spune Nicușor Dan, zona „Cheiul Dâmboviței Unirii – Izvor, Splaiul Independenței, Pod Unirii – Pod Izvor” va deveni un spațiu public destinat petrecerii timpului liber, un traseu de promenadă urbană.

În acest moment, pentru acest obiectiv, a cărui valoare totală este de aproape 37 de milioane de lei fără TVA, sunt aprobați indicatorii tehnico-economici și se finalizează proiectul tehnic. După obținerea avizelor va fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor.

Ce spun bucureștenii

Ideea primarului general al Capitalei a fost bine primită de bucureșteni. Mulți însă i-au cerut să se grăbească, în așa fel încât proiectele să devină cât mai repede realitate.

Ce frumos! Așa ne-am dori și noi să fie Dîmbovița care trece și prin Grozăvești…Pentru zona aceasta când se va extinde proiectul?”, întreabă un internaut.

„Dâmbovita se varsă in Dunăre si Dunarea in Marea Neagra. Aveți o oportunitate sa transformați Bucureștiul in port pentru ambarcațiuni mici si medii”, a spus un alt utilizator de facebook, făcând referire la un proiect început de pe vremea lui Ceaușescu și care trenează de 30 de ani.

Alți bucureșteni au cerut mai multă curățenie în Capitală și au dat exemplu zona Universității.

Sursa: click.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri