6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

Cel mai mare mister din lume: unde dispar șosetele din mașina de spălat? De ce le găsești mereu desperecheate

Publicat pe


Spune-mi că asta nu se întâmplă de fiecare dată când pliezi rufele — ajungi să ai niște șosete desperecheate. Știi că toate erau perechi când le-ai băgat în mașina de spălat. Deci, unde au dispărut?

Șosetele care dispar nu sunt imaginația ta. Foto: Click.

Unde dispar șosetele din mașina de spălat?

Șosetele care dispar nu sunt imaginația ta. Iată câteva fapte amuzante despre cum se pierd șosetele și unde le puteți găsi.

Când știi că ai pus două șosete asortate în rufe și când se termină ciclul de spălare găsești doar una, nu te da bătut. S-ar putea să-i poți găsi totuși partenerul.

Deși există o dezbatere în desfășurare cu privire la mașina de spălat cu încărcare frontală sau cea superioară și care este mai bună, se pare că ambele tipuri pot „mânca” șosete – în moduri surprinzător de diferite.

La mașinile cu încărcare de sus, șosetele se pot bloca sub agitator (stâlpul din mijlocul mașinii de spălat) sau se pot bloca sub placa de spălare (piesa centrală din fundul cuvei). De asemenea, dacă supraîncărcați mașina de spălat, șosetele pot fi împinse în zona dintre cada interioară și cea exterioară. Odată ce se întâmplă asta, nu le vei mai vedea niciodată.

Când vine vorba de încărcătoare frontale, unele șosete se prind în filtrul mașinii de spălat. Dacă mașina dvs. de spălat are o zonă de curățare, deschideți-o și căutați șosetele. Cu siguranță nu vrei ca acestea să se prindă în pompa de scurgere. De asemenea, este posibil ca șosetele să rămână blocate în garnitura de cauciuc a ușii. Trageți-l ușor înapoi și priviți în jur. Apropo, în timp ce te uiți acolo, ar trebui să ștergi garnitura pentru a nu se mucegăi.

Și uscătorului îi place să „mănânce” șosete

Dacă nu puneți capcana de scame înapoi cu atenție după ce o curățați, șosetele se pot prinde dedesubt.

Dacă capcana de scame este situată în partea din față a uscătorului, trageți-o și căutați șosete în spațiul de dedesubt. Dacă nu împingeți filtrul până la capăt atunci când porniți o încărcătură, șosetele își pot găsi drumul pe acolo.

Electricitatea statică poate face ca șosetele să se lipească de alte haine din uscător. De exemplu, atunci când uscați șosetele cu cearșafuri, șosetele pot ajunge să rămână blocate în…Sursa: click.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri