12.7 C
București
luni, 27 martie 2023

Cele 6 alimente pe care trebuie să le elimini din viața. Sunt foarte periculoase pentru inimă

Publicat pe


Click! îți spune care sunt cele 6 alimente pe care trebuie să le elimini din viața pentru a avea o inimă cât mai sănătoasă. Un celebru medic din SUA a pus aceste „tentații” pe lista neagră și a oferit câteva variante alternative.

Cele 6 alimente pe care trebuie să le elimini din viața

Dr. Harmony Reynolds, cardiolog la NYU Langone, interzice șase alimente pe care le consideră foarte dăunătoare pentru sănătate. Într-un videoclip TikTok pentru Everyday Health, medicul din SUA spune că pentru a-și menține inima sănătoasă evită alimente precum șunca și chipsurile de cartofi, scrie insider.com.

Acesta face un apel pentru informare corectă și crede că poți să menții inima sănătoasă fără să fii nevoit să renunți la gustările care îți plac. Bineînțeles, moderația este cheia.

O mulțime de recomandări pe care le facem se bazează pe dovezi limitate, ceea ce le lasă pacienților impresia că ne schimbăm des părerea„, a spus specialistul, conform Adevărul.

6 alimente la care trebuie să renunți pentru a avea o inimă sănătoasă

Cardiologul la NYU spune că două dintre produsele pe care le evită sunt margarina și uleiul vegetal, deoarece studiile observaționale au indicat că cele două alimente sunt asociate cu o mortalitate cardiovasculară mai mare.

În plus, medicul a renunțat la uleiul de nucă de cocos. Specialistul consideră că acest alimente este îngrijorător, deoarece este compus din grăsimi saturate.

Untul poate fi chiar o alternativă mai bună atunci când este folosit cu moderație”, spune Harmony Reynolds, care adaugă că, potrivit cercetărilor, uleiul de măsline este cea mai sănătoasă alegere.

Potrivit insider.com, medicul nu consumă chipsuri de cartofi. A înlocuit acest produs cu popcornul sau legumele proaspete, pe care le consideră drept alternative mai sănătoase pentru o gustare.

Șunca se află, de asemenea, pe lista neagră a expertului din SUA. Medicul a mai explicat că mănâncă acest produs doar la ocazii speciale, întrucât carnea procesată este legată de un risc mai mare de boli grave.

A înlocuit deserturile procesate cu fructele, iaurtul și ciolata neagră

Ultimul grup de alimente de care medicul spune că încearcă să se ferească este cel al deserturilor procesate, cum ar fi prăjiturile și gogoșile ambalate,din cauza faptului că sunt bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase, care sunt legate de riscuri de diabet și boli de inimă, scrie Adevărul.

Fructele, iaurtul, ciocolata neagră și nucile ar putea fi dulciuri mai sănătoase, spune specialistul, potrivit sursei citate. Totodată, medicul Harmony Reynolds îndeamnă la moderație, atunci când consumăm totuși alimente nocive.

6 alimente pe care medicul din SUA le consideră periculoase pentru sănătate:

  • margarina 
  • uleiul vegetal 
  • uleiul de nucă de cocos 
  • chipsuri de cartofi 
  • șunca 
  • deserturi procesate

Pentru adulți, o alimentație sănătoasă include următoarele: fructe, legume, leguminoase (de exemplu linte și fasole), nuci și cereale integrale (de exemplu porumb neprelucrat, mei, ovăz, grâu și orez brun). Cel puțin 400 g (adică cinci porții) de fructe și legume pe zi, excluzând cartofii dulci și alte rădăcinoase cu amidon”, explică DSP Mehedinți, conform sursei citate.

Ai
un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa [email protected]Sursa: click.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri