5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Cine este Ligia Deca, noul ministru al Educației. Proiectul “România educată” este coordonat de către ea

Publicat peIn articol:


Cine este Ligia Deca, noul ministru al Educației. Femeia a depus luni seară jurământul ca ministru al Educației, după demisia lui Sorin Cîmpeanu. Ligia Deca a fost propunerea în funcție a partidului PNL. Iată tot ce trebuie să știi despre ea. 

Cine este Ligia Deca

Ligia Deca este fostul consilier al președintelui Klaus Iohannis. Femeia în vârstă de 40 de ani are doctoratul în Științe Politice, pe care l-a obținut la Universitatea din Luxemburg și a urmat apoi un program la New Europe College.

Ligia Deca este noul ministru al Educației

[Sursa foto: Facebook]

Timp de doi ani, a fost coordonatoarea Secretariatului Procesului Bologna, unde s-a ocupat de procesul de organizare a Conferinței miniștrilor Educației din statele membre ale European Higher Education Area.
Din 2012 și până în 2015, actualul ministru a fost colaborator al Universității de Vest Timișoara, urmând să predea din 2019 și până anul trecut, la SNSPA. 

Citeste si: Minorii riscă amenzi de până la 500 de lei. Gestul care le poate aduce sancțiuni adolescenților sub 18 ani

Citeste si: Cine este Sebastian Crăciunescu, bărbatul cu care și-a unit destinul Geta Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul făcut de Andreea Marin, după 5 ani de relație cu Adrian Brâncoveanu: „Nu am regrete deloc”. Ce decizie a luat fosta „Zână a Surprizelor”..- bzi.ro

Ligia Deca are o vastă experiență politică, fiind expert-colaborator în trecut, cu EQAR, DAAD, Consiliul Europei, Comisia Europeană. Este autoarea numeroaselor articole despre politici educaționale și a studiat internaționalizarea educației superioare și practicile adaptate la contextul pandemiei de coronavirus.

Ligia Deca este noul ministru al Educației

Ligia Deca este fostul consilier prezindențial la Departamentul Educație și Cercetare, coordonează proiectul “România educată” și legile educației din prezent. De aseară, 3 octombrie 2022, femeia este noul ministru al Educației, după ce a depus jurământul la Palatul Cotroceni. 

Ministrul Deca a fost susținută de către președintele Klaus Iohannis și a fost propunerea Partidului Național Liberal pentru ocuparea funcției. La ceremonia de numire în funcție au fost prezenți premierul României, Kelemen Hunor, Alina Gorghiu și Marcel Ciolacu.

Ligia Deca este fostul consilier al lui Klaus Iohannis

[Sursa foto: Facebook]

“Este în măsură să continue şi să respecte calendarul de dezbatere şi aprobare a pachetului de legi în guvern, urmând ca până la finele lunii octombrie acesta să fie aprobat şi înaintat Parlamentului, pentru dezbatere. Este o persoană care a lucrat şi a participat în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educaţiei în timpul procesului de elaborare şi apoi în timpul dezbaterilor publice pe legile educaţiei naţionale”, a declarat Nicolae Ciucă. 

Citeste si: Rică Răducanu reacționează, după ce s-a vehiculat că este în spital, conectat la aparate! Adevărul despre starea de sănătate a acestuia

Cu câteva ore înainte de a fi numită ministru, PNL anunțase că ea va fi propunerea pentru funcția la educație. Flotrin Cîțu și Florin Roman s-au abținut de la vot, întrucât Ligia Deca  nu face parte din PNL, potrivit libertatea.ro. 

 

sursă: hotnews.roSursa: www.wowbiz.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri