15.6 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023

Cine este Maria Ciobanu? Biografie: vârstă, studii, carieră, familie. Povestea de viață a “ciocârliei folclorului românesc”

Publicat peIn articol:


Cine este Maria Ciobanu? Biografie: vârstă, studii, carieră, familie. Află totul despre una dintre cele mai îndrăgite artiste de muzică populară din țară, numită și “ciocârlia folclorului românesc”. 

Cine este Maria Ciobanu? 

Maria Ciobanu, născută pe data de 3 septembrie 1937 în Roșiile, județul Vâlcea, este o interpretă de folclor românesc. A urmat studiile liceale la București și a absolvit Școala de Artă Populară din București în anul 1965.  

Maria Ciobanu a fost căsătorită cu Ion Dolănescu. Artista are trei copii, pe Leontina, Camelia și Ionuț, toți cei trei copii urmând o carieră muzicală.
Mariia Ciobanu are și 6 nepoți talentați.  

Din partea primei sale fiice mai mari, Leontina, cântăreața are un nepot Robert Nicholas (16 ani), din partea Cameliei,Mariana Elisa (24 de ani) şi un băiat, Cristian, iar din partea lui Ionuț, încă 3 nepoți,Ionuţ Vlad (11 ani şi jumătate), Ioana Maria (9 ani) şi Iancu Marian Nicolae (5 ani şi jumătate). 

Maria Ciobanu interpretează muzică populară specifică zonei Olteniei.

Datorită repertoriului său vast, a ajuns să fie căutată pentru nunți, botezuri sau concerte. Artista mai este numită și “ciocârlia folclorului românesc”  

Citește și: Ionuț Dolănescu, în vizorul fratelui său după ce a renovat casa regretatului lor tată! Reacția acidă pe care a avut-o Dragoș la adresa interpretului: „A luat tot, pe motiv că el e solist”

Cine este Maria Ciobanu? Biografie: vârstă, studii, carieră, familie. Povestea de viață a “ciocârliei folclorului românesc”

[Sursa foto: Mediafax Foto]

Carieră Maria Ciobanu 

Maria Ciobanu este una dintre cele mai mari interprete de muzică populară pe care România le are. S-a bucurat de o activitate artistică remarcabilă, a înregistrat numeroase discuri și a obținut numeroase premii și se bucură de o poveste de viață frumoasă

Citeste si: Cum scapi de hemoroizii externi fara operatie: metode de tratament pentru acasa

Citeste si: Satul în care localnicii și-au creat propria lege și au întors spatele poliției. Are cele mai multe cazuri nerezolvate- stirileprotv.ro

A debutat pe Scena Ateneului Român alături de Orchestra „Barbu Lăutaru” a Filarmonicii „George Enescu”.  

În perioada 1962-2004 a fost solistă în Ansamblul „Ciocârlia” , iar prima înregistrare pe care o face este în 1962.  

Înregistrează primul disc de vinil la Electrecord în 1966 cu orchestra Victor Predescu,  

Iar în 1969 înregistrează primul disc de vinil cu Ion Dolănescu. A lansat prima casetă Electrecord în 1975, iar 1982 înregistrează un disc în Iugoslavia. 

A concertat în toată lumea, cunoscând personalități marcante ale lumii muzicale: Placido Domingo, Jose Careras, Luciano Pavarotti, Viorica Cortez, Roberto Alagna ș.a. 

Maria Ciobanu a fost distinsă de două ori cu „Discul de Aur”, iar în anul…Sursa: www.wowbiz.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri