9.3 C
București
luni, 27 martie 2023

Cum să îndepărtezi petele de dulceață de pe articolele vestimentare

Publicat pe


Cui nu îi place să savureze o felie de pâine cu unt și dulceață sau un croissant fraged cu gem, proaspăt scos din cuptor? Totuși, chiar și mâncărurile noastre preferate au un mic inconvenient: când ne așteptăm mai puțin, ne pot păta hainele. Din fericire, în ziua de astăzi ai la îndemână soluții simple și rapide prin care poți îndepărta petele dificile, inclusiv pe cele de dulceață și gem. Descoperă în continuare ce metode ai la îndemână pentru a-ți păstra hainele impecabile.

Cât de persistente pot fi petele de dulceață

Cele mai multe tipuri de dulceață și gem au o compoziție clasică, folosită de majoritatea producătorilor: fructe, zahăr și eventual diverse variante de conservanți naturali sau artificiali. Petele rezultate pot constitui o provocare, din cauza taninilor prezenți în fructe, însă cu ajutorul produselor potrivite le poți îndepărta eficient. Există însă și dulcețuri care conțin anumite arome și coloranți, ce pot face petele să fie mai persistente și mai greu de scos.

Important este să acționezi cu grijă și fără grabă, pentru a nu îngreuna procesul de curățare. Primul impuls este ca atunci când te pătezi să cureți repede cu șervețelul sau cu mâna locul respectiv, însă în cazul dulceții trebuie să eviți acest lucru, pentru că riști să întinzi resturile de gem sau dulceață. Verifică neapărat eticheta articolului vestimentar, pentru a te asigura că acesta poate fi spălat și nu are nevoie de curățare uscată, apoi urmează pașii prezentați mai jos.

Cum îndepărtezi petele de dulceață de pe haine

Petele de dulceață nu sunt imposibil de îndepărtat, mai ales dacă știi ce pași să urmezi și ce produse să utilizezi. Iată cum procedezi pentru a-ți curăța hainele pătate:

  • Îndepărtează cu răbdare resturile de fructe de pe suprafața materialului. Poți folosi un cuțit plat, cum ar fi cele de unt, sau o lingură. Nu freca energic locul pătat, ci încearcă doar să dai la o parte excesul, fără a-l întinde în jur. Astfel, pata va fi mai simplu de curățat și nu se va fixa în interiorul țesăturii.
  • Înmoaie o cârpă de culoare albă sau un prosop de hârtie în apă rece sau cel mult călduță și tamponează zona pătată. Presează ușor, iar pata va începe să se transfere pe cârpă. Nu folosi deocamdată apă fierbinte, pentru că temperatura foarte crescută fixează petele. 
  • Spală hainele pătate la mașină, în funcție de specificațiile trecute pe etichetă, folosind un detergent care să curețe petele persistente și să protejeze totodată hainele. De exemplu, Persil detergent capsule îndepărtează cele mai dificile pete, fără a deteriora țesătura, oferind totodată strălucire și prospețime de lungă durată. După acest pas, hainele tale vor fi din nou curate, iar petele de dulceață vor rămâne o amintire.

Ce alte soluții poți folosi pentru a îndepărta petele vechi de dulceață

Procesul de curățare prezentat anterior este eficient în cazul hainelor de orice culoare și te poate ajuta să scoți rapid petele de dulceață sau gem. Dacă nu ai avut la îndemână produsele necesare sau nu ai observat că te-ai pătat, iar dulceața a apucat să se fixeze adânc în țesătură, ai la dispoziție și o altă soluție. Folosește această variantă doar în cazul hainelor albe sau foarte deschise la culoare, pentru a nu risca să decolorezi materialul.

Amestecă un înălbitor pe bază de oxigen în apă călduță, urmând instrucțiunile de dozaj de pe ambalaj. Cel mai bine este să folosești un lighean sau un vas destul de mare pentru a scufunda complet haina pătată. Lasă haina la înmuiat timp de câteva ore sau chiar întreaga noapte, pentru ca soluția să poată acționa. După ce scoți articolul vestimentar, clătește-l bine și spală-l la mașină cu detergent, iar pata ar trebui să dispară fără urmă.

O altă variantă la care poți apela presupune să clătești hainele pătate cu apă rece, apoi să le lași la înmuiat într-un litru de apă caldă, în care ai amestecat o lingură de oțet alb și o jumătate de linguriță de detergent lichid de rufe. După aproximativ un sfert de oră, clătește rufele și pune-le la mașina de spălat.

Așa cum observi, petele de dulceață pot fi îndepărtate eficient de pe articolele vestimentare, atâta timp cât știi ce ai de făcut și ce produse să utilizezi. Prin urmare, te poți bucura în continuare de desertul preferat, fără să-ți faci griji pentru hainele tale!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: www.elle.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri