6.8 C
București
vineri, 31 martie 2023

Delia, despre presiunea socială la care sunt supuse femeile: „Să nu mai fim toxici”

Publicat pe


Cu mai multe ocazii, Delia s-a folosit de notorietatea ei pentru a transmite diverse mesaje persoanelor care critică constant femeile pentru aspectul lor fizic ori pentru alegerea lor de a apela la intervenții estetice. Prin reacțiile cântăreței, ea a vrut să atragă atenția asupra comentariilor toxice și sexiste la adresa femeilor.

Într-un video publicat pe contul ei de TikTok, Delia a vorbit despre presiunea socială la care sunt supuse femeile în ceea ce privește felul în care arată. Artista a enumerat o serie de remarci și comentarii care circulă în mediul online și nu numai și care sunt toxice.

„Ce am observat în ultima perioadă în online și nu mi se pare sănătos. Toți facem asta. „Uite bă ce a îmbătrânit și asta/ăsta.” Ăsta mai rar, în general e asta, presiunea e pe ele. „Dar nu înțeleg, are bani, de ce nu-și face ceva? Are foarte mulți bani. La câți bani câștigă de ce nu-și face chestii?” Între timp, își face chestii. „Ce și-a făcut? S-a desfigurat, nu mai e ea. Dar ce, nu vrea să spună ce și-a făcut? Dar de ce nu spune? Datorează asta întregii omeniri. Trebuie să spună ce și-a făcut.” Între timp, spune ce și-a făcut. „Prea multe detalii, ce face acum? Ne spune tot ce și-a făcut asta? Dar pe cine interesează? Chiar nu interesează. Arată foarte bine pentru vârsta ei.” Dacă vrei să faci un compliment, îi spui: „arăți foarte bine.” Punct. Pentru vârsta ta, nu mai e un compliment, e o problemă de mentalitate. Este discriminare. E ca și cum i-ai spune: „ai o memorie foarte bună pentru vârsta ta.”

În continuare, Delia a punctat faptul că astfel de comentarii nu sunt constructive, ci din contră, sunt problematice. 

„Am putea să încercăm să nu mai fim toxici. Să nu ne mai legăm de aspectul fizic al cuiva. E rău, e toxic, nu e constructiv, nu ajută pe nimeni această umilință. Mai ales cea publică pentru că presiunea pe care o simte omul respectiv e una… Inchipuie-ți că ești cunoscut și fața ta e analizată cu lupa de toată planeta. Cam de câtă terapie ai nevoie ca să înțelegi că e normal, să înțelegi și tu că și pe tine te ia, aluneci în chestia asta și ți se pare și ție greșit să îmbătrânești”, a mai transmis Delia pe TikTok. 

@delia

Sa fie bine..sa nu fie rau🧚‍♂️

♬ original sound – Delia

Citește și:
Laura Cosoi, pregătită să devină, din nou, mamă. Ce spune vedeta despre al patrulea copil: „Cosmin își dorește sigur’

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: www.elle.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri