28.8 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

Dezastru pentru români: Wizz Air anulează noi zboruri către destinații populare! Ce opțiuni vor avea pasagerii afectaţi

Publicat pe


Miercuri, compania aeriană Wizzair a anunțat că, din luna septembrie, vor fi anulate și alte zboruri.

Wizz Air a anulat mai multe zboruri / foto: arhivă

Din fericire, turiștii care și-au cumpărat bilete nu vor pierde banii. Wizz Air le oferă mai multe alternative, inclusiv suma pe care au plătit-o înapoi.

Wizz Air confirmă că, din cauza verificărilor în avans ale unor motoare GTF, solicitate de Pratt & Whitney, a fost nevoită să facă ajustări în cadrul reţelei sale, rezultând în anularea unor zboruri, începând din luna septembrie. Compania aeriană confirmă că nicio rută din România nu a fost suspendată permanent ca urmare a acestor inspecţii ale motoarelor”, au transmis reprezentanţii companiei aeriene, informează Agerpres.

Pasagerii Wizz Air au fost deja notificați

Pasagerii afectați au fost deja notificaţi şi li s-a oferit un program alternativ de zbor, opţiunea rambursării complete prin metoda iniţială de plată sau rambursarea a 120% din tariful iniţial achitat în credit de companie pentru rezervări viitoare.

Dacă rezervarea a fost făcută printr-o agenție de turism, fie ea şi online, compania aeriană le recomandă pasagerilor să contacteze agenţia care deţine rezervarea, pentru a face modificările necesare.

Wizz Air recomandă, de asemenea, verificarea folder-ului de spam în privinţa e-mailurilor referitoare la posibilele modificări de program.

„Wizz Air îşi cere scuze pentru neplăcerile cauzate de acest eveniment neplanificat, aflat în afara controlului nostru, însă siguranţa şi securitatea pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor este prioritatea noastră”, au mai spus reprezentanţii companiei aeriene.

Nu sunt primele zboruri anulate de Wizz Air

Acum o săptămână, Wizz Air anunţa că vor avea loc noi anulări de zboruri, fără a preciza însă cu exactitate în ce zile sau pentru care destinații.

La începutul acestei luni, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a transmis că românii care întâmpină diverse probleme cu zborurile Wizz Air pot depune sesizări pe site-ul Centrului European al Consumatorilor România.

Potrivit sursei citate, compania aeriană nu poate fi sancţionată de către autorităţile din România, întrucât nu are reprezentanţă în ţara…Sursa: click.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri