23.9 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Două rețete simple care costă mai puțin de 10 lei. Le prepari rapid și sunt de-a dreptul delicioase

Publicat pe


Ai rămas în pană de idei și ai dori să prepari ceva gustos, dar fără să faci
o „investiție”? Click! îți vine în ajutor cu două propuneri care îți lasă gura
apă!

Pastele, o opțiune la îndemână. Foto: pixabay.com

Mâncărică de mazăre cu pui

Pentru această rețetă sunt necesare două conserve de mazăre, două cepe
uscate de mărime medie, câteva linguri de bulion, un tacâm de pui (spatele şi
aripile), două – trei linguri de ulei, mărar, sare și piper după gust.

Mâncare de mazăre

Mâncare de mazăre

Mod de preparare: carnea de pui se pune la fiert în apă cu sare și se
fierbe bine, cât să se scoată ușor carnea de pe oase. Spuma se înlătură constant
pentru a se evita ca mâncarea să capete un gust amărui. Într-o cratiță se
adaugă uleiul și ceapa tăiată fin, care se călește până când devine puțin
aurie. Se adaugă apoi carnea, trei căni din zeama în care a fiert carnea și
mazărea și se lasă la foc mediu timp de treizeci de minute. Se adaugă bulionul
și piperul, se mai fierbe zece minute, iar la sfârșit se condimentează cu mărar
tocat.

Întreaga rețetă costă 9,8 lei. 

Spaghete cu carne tocată

Pentru această rețetă sunt necesare următoarele ingrediente: un pachet de
spaghete, aproximativ 300 g carne tocată (de porc, pui sau vită), un morcov
potrivit,  trei – patru linguri de
bulion, o ceapă medie, pătrunjel ( două sau trei fire), sare, piper, câteva
linguri de ulei (sau după gust).

Spaghete cu chifteluțe

Spaghete cu chifteluțe

Mod de preparare: spaghetele se pun la fiert în apă cu sare şi cu o lingură
de ulei. După ce se fierb „al dente”, se păstrează o cană din apa în care au
fiert, apoi se scurg şi se lasă acoperite într-un vas. Se călește carnea tocată
împreună cu ceapa și morcovul tăiate fin, timp de 10 minute. Se adaugă cana de
apă în care au fiert pastele, sare și piper după gust, bulionul, se amestecă
bine și se mai lasă pe foc încă zece minute.

Sosul se toarnă peste paste şi se amestecă. Deasupra se presară pătrunjelul
tăiat mărunt. Pentru un gust cât mai apropiat de rețetele mediteraneene se poate
înlocui pătrunjelul cu puțin oregano.

Costul acestei rețete este de aproximativ 9 lei.





Sursa: click.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri