3.8 C
București
miercuri, 29 martie 2023

El este Vasile, câinele-soldat din Ucraina care și-a ros singur piciorul pentru a nu fi capturat de armata rusă

Publicat peIn articol:


Războiul din Ucraina continuă să facă victime și nu este vorba doar despre oameni. Luptele și invazia armatei ruse au ajuns să rănească chiar și animalele.

Este și cazul lui Vasile, un câine-soldat care face parte din trupele ucrainene. Patrupedul este antrenat special pentru misiuni de salvare și de recunoaștere.

Povestea animalului a făcut înconjurul lumii și i-a emoționat pe toți soldații ucraineni.

[Sursa foto: Twitter]

Citește și: La doar 4 ani, Rayhan a pierit din cauza unei boli necruțătoare. Mama băiatului îi acuză pe medicii care l-au consultat: „A murit în brațele mele, după ce au spus că e sănătos”

Vasile a primit o proteză, iar acum poate merge din nou

Câinele are un rol extrem de important în găsirea și salvarea militarilor răniți.
Colegii lui nu s-ar fi așteptat însă niciodată că acesta să fie și atât de credincios.

Vasile, câinele din rasa cane-corso, de talie mare, a rămas blocat într-o capcană de sârmă ghimpată care se afla în apropierea tranșeelor rusești.

Citeste si: ”Ar fi bine măcar să își vadă de ale lui! ” Oana Roman, noi afirmații despre Marius Elisei și Catinca Roman! Cum au reacționat cei doi- kfetele.ro

Când a realizat ce se întâmplă, patrupedul și-a ros propria lăbuță pentru a nu fi capturat. Colegii săi l-au descoperit și i-au acordat imediat ajutor.

„Câinele Vasyl a servit în plutonul de recunoaștere al Marinei. Recent, Vasyl s-a încurcat în sârmă chiar în fața tranșeelor rusești. Nu exista nicio modalitate de a-l salva- salvatorii cu siguranță vor fi împușcați. Într-o zi, Vasyl s-a întors- și-a mestecat singur laba.”, a scris Anton Gerashchenko, secretar al Ministrului Afacerilor Interne din Ucraina, într-o postare pe rețelele de socializare.

„Vă vine să credeți sau nu, și-a ros singur propria labă și s-a întors acasă în trei picioare. Vasile a refuzat să rămână captiv și a preferat să se mutileze singur decât să fie împușcat sau să fie luat prizonier”, notează Euromaidan Press, citând postarea junrnalistei Olena Bilozerska, care a devenit soldat în armata Ucrainei.

Acum, la câteva săptămâni de la incident, Vasile a primit o proteză pentru picior, pentru ca acesta să poată merge din nou.

„Am postat cu ceva timp în urmă despre Vasyl, câinele care și-a mestecat propria labă pentru a se întoarce la apărătorii noștri. Încântat să urmăresc că Vasyl a primit o labă protetică și se descurcă bine”, a mai scris recent pe Twitter Anton Gerashchenko.

Vasile

[Sursa foto: Twitter]

Citește și: Rezultatul autopsiei Anei Oroș, femeia ucisă de câini lângă Lacul Morii! Ce i-a provocat, de fapt, decesul

 

 

 Sursa: www.wowbiz.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri