23.5 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

EXCLUSIV | Cum a scăpat Mihai Trăistariu de datoria de 5 miliarde + Ce tarif are pentru 45 de minute: „Am refuzat America Express, deși eram plătit foarte bine”

Publicat peMihai Trăistariu face economii, iar fiecare ban pe care-l câștigă se duce pe utilitățile proprietăților și la ratele pe care le are și de care vrea să scape cât mai repede.

Mihai Trăistariu face economii ca poată achita cheltuielile la case și la școala de muzică, dar și scape mai rapid de ratele la bănci. Artistul a învățat fie mai econom în pandemie, după cum ne-a dezvăluit în interviul exclusiv pentru CIAO.RO, iar acum nu mai cheltuiește banii pe lucruri de care nu are nevoie, cum ar fi haine.

Mihai Trăistariu face economii ca să scape de rate

O parte din veniturile sale se duc lunar și pe mâncare pentru câteva zeci de pisici și căței pe care acesta le îngrijește. Din portbagajul mașinii artistului nu lipsesc niciodată pungile cu boabe.

După ce își achită ratele, Mihai Trăistariu vrea și cumpere o casă, cu gradină mare.

În restul timpului, pe lângă școala de muzică de care se ocupă, și concertele, Mihai Trăistariu petrece timp și-n studio unde lucrează la piese. Artistul și-a propus lanseze curând 3 melodii noi, dintre care două hore.

Ce proiecte ai pentru anul 2023 pe plan profesional?

Pentru 2023 am în program 3 melodii care deja sunt în studio, sunt făcute versurile, trebuie doar să le înregistrez. O să lansez două hore și o piesă lentă, merg puțin pe partea de petrecere pentru că așa se poartă acum. Profesional dacă te referi la business-uri, merg înainte cu apartamentele de la malul mării și cu școala de muzică. Școala pe care o am în Constanța de 9 ani și merge foarte bine.

Artistul ia 1500 euro plus tva pentru 45 de minute de concert. „Vara o am tot timpul plină pentru că stau la mare și cânt la resorturi”

Cum stai cu concertele? Ești solicitat anul acesta sau ai timp și pentru tine?

Au început să sune și pentru concerte cam de la jumătatea anului trecut, am avut o jumătate de an plină, ca pe vremuri și mă bucur că își revin lucrurile. Eu cred că anul acesta va fi cel puțin ca în 2019, pentru că deja am concert și de 8 martie și de Valentine’s Day, nunți unde cânt valsul mirilor. Vara o am tot timpul plină pentru că stau la mare și cânt la resorturi, deci deja este bine pe partea de concerte. Am timp și pentru mine pentru că de luni până joi stau pe acasă, iar în weekend am concerte.

Care este onorariul pentru un concert?

Tariful meu dintotdeauna, după Eurovision din 2006, a rămas fix, 1500 euro plus TVA pentru 45 minute de concert. Îl negociez dacă este vorba să cânt mai puține melodii, pentru că uneori vor mai puțin de 45 de minute. În străinătate am luat 2500 sau chiar și 4000 în Suedia, dar asta era în vremurile mai bune.

„Pandemia m-a învățat să nu mai risipesc banii”

În perioada aceasta, cu multe scumpiri cum faci față? Ai încercat să economisești, ai redus cheltuielile? Cum procedezi?

Am început să nu mă mai plâng, mai bine fac economii și mă descurc. Am scăpat cumva de ratele la bancă, mai am doar puțin, doar 15.000 euro din 5 miliarde pe care vreau să îi dau luna aceasta sau luna viitoare. Cele mai mari cheltuieli le am pe afaceri, școala de muzică de exemplu, unde plăteam gazul și 4000 lei pe lună. Acasă am în jur de 200-300 lei, dar nu sufăr de acești bani pentru că acasă vreau confort. Încerc să fiu mai econom, nu mai cumpăr haine. Pandemia m-a învățat să nu mai risipesc banii, îmi iau strictul necesar și încerc să scap de datorii. Si să strâng banii pentru că vreau să îmi cumpăr un teren tot în Constanța, unde să îmi fac o casă mai la pădure și să mă mut acolo.

Știm că ai făcut investiție imobiliară la mare? E o afacere profitabilă?

Da, am cele 6 apartamente în Mamaia Nord care merg foarte bine, fac deja aproape zilnic câte o rezervare pentru vară. Au început să meargă perfect și sunt o sursă de venit foarte bună. Mă bucur că am învățat din mers să fiu să fiu un „businessman” pentru că până acum 3 ani nu eram, însă pandemia m-a împins de la spate sa fac asta.

De când face economii, Mihai Trăistariu a reușit mai scape de rate. „Am 6 apartamente la mare”

Apropo, câte proprietăți ai?

Am 6 apartamente la mare pentru turiști, mai am unul tot acolo în care locuiesc eu, și mai am școala de muzică care are 15 săli, și o mașină. Deocamdată acestea sunt proprietățile pe care le dețin.

Ai vrea să mai faci vreo investiție de genul în alt loc?

Da, au început să îmi placă afacerile de genul pentru că nu vreau să mai muncesc atât de mult și vreau să mai răresc din concerte. Deocamdată vreau să îmi fac o casă, deci aceasta este următoarea investiție.

O familie? Te-ai gândit să îți faci?

Sunt un familist convins, dar nu a apucat ca sa zic așa. Fac parte dintr-o familie numeroasă, la tata au fost 10 frați și la mama 15, deci îmi place această idee. Mi-ar plăcea să fie și la mine casa plină cu copii, nepoți. Dar trebuie să găsesc perechea potrivită după care mă apuc de făcut copii.

Câți bani investește în imaginea lui?

Ce sume investești lunar in imaginea ta?

Acum merg la sală pentru că mă îngrășasem, aveam 72 kg și mi-am propus să slăbesc 10 kg, iar în 20 zile mi-am bătut recordul pentru că mai am 3 și am terminat. Mi-am făcut și un tratament facial pentru curățare. De câteva ori mi-am pus si botox în frunte. Ca și investiție lunară ar fi că merg la sală și că mănânc sănătos.

Ai contracte de promovare și în mediul online? Se câștigă decent din asta? Ți s-a întâmplat să refuzi vreo colaborare până acum? Dacă da, din ce motiv?

Am colaborat mereu cu firme, chiar acum sunt în tratative cu un cabinet stomatologic din București, ei îmi fac dantura, iar eu le fac reclamă. Am mai făcut de două ori chestia asta, mi-am pus și fațete, am făcut și implant de păr de 3 ori, tot pe reclamă.

Ce face fratele tău, Vasile? Cu ce se mai ocupă? L-ați mai vizitat, ați mai vorbit?

Recent am vorbit cu el, este bine, pictează în continuare, a avut o expoziție în decembrie la Piatra Neamț, unde locuiește. Vreau să îi fac și eu una la Constanța. Sora mea vrea să facă una la Iași, pentru a-i da o motivație și pentru a-l face să tragă mai tare deoarece este foarte talentat. L-am vizitat acum câteva luni, când am avut eveniment la Piatra Neamț și o să încerc să îl mai aduc pe la mare.

Mihai Trăistariu: „Școala de muzică merge perfect, am 130 elevi”

Cum merge școala de muzică?

Școala de muzică merge perfect, am 130 elevi și am primit o veste super cum că o elevă de-a noastră a fost admisă în finala ”Sanremo Junior” în Italia. Pregătim elevi pentru toate concursurile, am avut și la ”Românii au talent” vreo 10, la ”Vocea României” vreo 5, la „X Factor”, ”Next Star”. Am școala de 9 ani și facem performanță. Nu îmi place să le luăm banii și să nu îi forțăm puțin să meargă la evenimente, emisiuni, concursuri, concerte. Avem concertul școlii pentru a-i scoate pe copii să îi cunoască lumea și ca ei să se obișnuiască cu scena.

Câte pisici mai ai acasă? La un moment dat îmi povesteai că te ocupi să duci mâncare și la alte pisici și căței… de pe lângă casa ta. Mai faci asta? Le duci lunar de mâncare?

În casă am 4 pisici, dar tot timpul am în portbagaj boabe pentru pisici, căței. Iubesc animalele, am și o asociație numită ”Paradisul animalelor” în Constanța. Dar mă ocup și de alte vietăți, păsări, păianjeni și încerc să salvez orice vietate.

Ce show tv a refuzat Mihai Trăistariu, desi știa ar putea câștiga o sumă frumușică?

Te-ar tenta să participi la un show tv cum ar fi Survivor, America Express… ?

Am participat la ”Sunt celebru scoate-mă de aici” în 2015, prima ediție și a fost foarte greu. Și nu aș mai vrea o emisiune cu format de genul. M-au sunat pentru ”America Express” și am stat pe gânduri pentru că eram plătit foarte bine și se merită pentru asta. Dar chinul de acolo e prea mare și nu aș vrea să mai trec prin asta. Eu aleg emisiuni care au o parte mai artistică, pe când aici nu este așa. Nu aș putea nici să stau așa mult plecat de acasă și nu m-aș rupe de afacerile pe care le am aici pentru emisiune.

Sursa foto: Facebook Mihai Trăistariu

Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A……

Sursa: ciao.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri