0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

EXCLUSIV | Cum l-a cunoscut Mihai Trăistariu pe Costi Ioniță + Ce înseamnă Festivalul de la Mamaia pentru el: „M-au chemat să facem trupa Valahia” CUB 9

Publicat peCum l-a cunoscut Mihai Trăistariu pe Costi Ioniță. Anul acesta se împlinesc 60 de ani de când se organizează celebrul Festival Mamaia, iar organizatorii pregătesc o ediție specială, aniversară, cu mult fast, cu „dinozaurii” scenei românești care au participat de-a lungul timpului la festivalul de la Mamaia și multă voie bună. Nume mari ale muzicii ușoare românești vor urca pe scenă în perioada 25, 26 și 27 august 2023, la Mamaia, ediția aniversară și de colecție fiind prezentată de Octavian Ursulescu și Dan Negru.

Ediția aniversară de 60 de ani de Mamaia

Mihai Trăistariu nu și-a putut stăpâni entuziasmul și a vorbit pentru Ciao.ro cu multă plăcere despre unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică din viața lui, care, practic, a însemnat pentru el debutul în muzică așa că anul acesta va urca din nou pe scenă și la ediția aniversară de 60 de ani de Mamaia!

Mihai, când ai auzit prima oară de Festivalul Mamaia? 

De Mamaia am auzit când eram mic pentru prima dată, cred că eram în liceu. Mă uitam cu părinții la televizor și de atunci am prins gustul scenei. Artiștii Festivalului Mamaia erau cei care dădeau tonul în muzică, acesta a fost și motivul pentru care am urcat pe scenă și s-a concretizat cu 6 premii. Am ținut mult la acest festival și am susținut mereu că trebuie reluat, așa că sunt în extaz referitor la reluarea acestuia. Festivalul de la Mamaia mi-a deschis drumurile în muzică! Acolo m-am lansat, în 1998, unde m-a văzut Costi Ioniță, dar voi reveni cu detalii referitor la acest aspect!

Cum l-a cunoscut Mihai Trăistariu pe Costi Ioniță

Am început să fac cursuri de teatru prin clasa a X-a, în Piatra Neamț unde am locuit, am intrat la facultate la Iași, primul festival a fost la Focșani în 1997 unde am luat premiul 2. La povești, seara, cu alți concurenți, am aflat că după ce treci pe la toate festivalurille mici, anul școlar se termină cu Festivalul de la Mamaia, unde nu intră aproape nimeni. Era cireașa de pe tort, pentru că pe atunci erau 12 locuri. Atâția intrau în finala televizată! Au fost 360 de concurenți în anul 1998. Am luat al cincilea preselecția și-n final am luat premiul al doilea la interpretare. Încă de la repetiții m-a văzut Costi Ioniță, el fiind constănțean, și m-au chemat deoparte să facem trupa Valahia. După aceea, cariera mea a fost relativ ușoară.

Când și de ce ai hotărât să participi la Mamaia? Ai avut și dezamăgiri?

Primul succes a fost în anul 1998 când am luat preselecția la Festivalul de la Mamaia. M-am dus acasă, la Piatra Neamț, să o anunț pe mama că o să mă vadă la televizor la festival, ceea ce era un vis pentru că mama mea a cântat și tata a pictat. Tata a murit când eu aveam 17 ani. Nici nu a ajuns să vadă ceva artistic din partea mea, dar mama care a vrut…Sursa: ciao.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri