1 C
București
duminică, 10 decembrie 2023

EXCLUSIV | Rareș Năstase de la „România, te iubesc!” a dezvăluit cât durează o anchetă + Cum e viața pe teren și ce pericole înfruntă

Publicat peRareș Năstase, de la „România, te iubesc!”, emisiunea de la Pro Tv, a dezvăluit cât durează o anchetă, dar și cum e viața lui pe teren.

Rareș Năstase, de la „România, te iubesc!”, emisiunea de la Pro Tv a recunoscut că nu poate avea un regim alimentar echilibrat, deoarece se află mereu pe drumuri, în deplasări și sunt zile când uită să mănânce. Seara e prima și singura masă și de multe ori să întâmplă să fie una bogată în calorii.

Acesta ne-a dezvăluit și cum se relaxează în timpul liber, dar și faptul îl bate gândul se mute din România.

Rareș Năstase de la „România, te iubesc!”, despre cât durează pregătirea unei anchete: „În medie, ar fi o lună de zile, un reportaj cap-coadă”

Rareș, cât timp îți ia să pregătești o anchetă pe care oamenii o văd, într-o oră, la TV?

Depinde de subiectul abordat. În medie, ar fi o lună de zile, un reportaj cap-coadă. Dar există și cazuri în care o anchetă e fie făcută în termen mai scurt, fie durează mult mai mult. În funcție de cum reușesc să obțin toate dovezile necesare și astfel să conturez tabloul fenomenului sau situațiilor pe care le filmez.

Care sunt, în general, cele mai mari impedimente atunci când faci un astfel de material?

Pot fi multe – de la refuzul direct sau voalat al autorităților de a răspunde la solicitări, până la dificultatea obținerii unor mărturii edificatoare sau a obținerii de dovezi filmate. În televiziune, lucrăm cu imagini, așadar, nu sunt suficiente actele și declarațiile, ci mai ales dovezile clare, fără echivoc, filmate de noi. Și atunci putem aștepta mult, pentru a reuși să filmăm ce trebuie filmat, într-un demers jurnalistic. Nu e ușor, trebuie să ai informația, pontul, uneori trebuie să fii pe fază, să ai răbdare. Să fii la momentul și locul potrivit.

„Mi se întâmplă să mănânc prost, la ore nepotrivite, intervine și stresul, uneori trece ziua și uit să mănânc”

Stai foarte mult timp pe drumuri, în deplasări. Cum faci cu alimentația?

Sunt anchete și deplasări care îmi anulează orice echilibru în alimentație sau formă de dietă. Mi se întâmplă să mănânc prost, la ore nepotrivite, intervine și stresul, uneori trece ziua și uit să mănânc și atunci iau masa seara târziu, alteori mănânc junk-food. Depinde de deplasare, de cât sunt de prins cu filmările. Dar încerc să fiu cumpătat.

Care sunt preparatele care îți aduc aminte de copilărie?

Sarmale, salată de vinete, de boeuf, sau ouăle fierte, moi, la cănuță, ori fripte la tigaie, în untură, cu carne de la garniță. Câteodată, o simplă roșie cu brânză, îmi aduce aminte de copilărie. Așa mâncam uneori, pe la bunici, la țară, în pauzele dintre reprizele lungi de joacă. O roșie mare și dulce într-o mână, o bucată de telemea, în…Sursa: ciao.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri