14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Explozie șocantă într-un restaurant! Peste 30 de persoane au murit

Publicat pe


Regiunea Ningxia din China a fost, ieri, „gazda” unei tragedii fără margini! O explozie dintr-un restaurant a provocat moartea a zeci de persoane.

Explozia a provocat moartea a 31 de oameni / foto: Twitter

Potrivit News.ro, tragedia s-a produs în urma unei scurgeri de gaze și a omorât 31 de persoane. Incidentul l-a determinat pe președintele țării, Xi Jinping să ordone controale de siguranţă mai stricte.

Alte șapte persoane au fost rănite grav

Pe lângă cei 31 de morți, în prezent, șapte persoane sunt tratate pentru arsuri şi tăieturi provocate de cioburi de sticlă spartă. Explozia din Yinchuan a fost cauzată de o scurgere la o butelie de gaz petrol lichefiat din restaurant, a relatat joi Xinhua.

Imediat după producerea tragediei, preşedintele Xi Jinping le-a transmis autorităţilor să facă tot posibilul pentru a salva răniţii şi a precizat că supravegherea siguranţei în industriile şi sectoarele cheie trebuie să fie consolidată, a relatat televiziunea de stat chineză.

Accidentele cauzate de exploziile de gaz şi produse chimice sunt destul de frecvente în China, în ciuda încercărilor de ani de zile de a îmbunătăţi siguranţa, dar nu numai.

Explozie și la Paris, tot din cauza unei scurgeri de gaze

Până acum nu a fost găsită nicio persoană decedată / foto: Twitter

Până acum nu a fost găsită nicio persoană decedată / foto: Twitter

Tot ieri, o explozie puternică s-a produs miercuri pe o stradă din apropierea istoricului Cartier Latin din Paris, urmată de prăbuşirea parţială a unei clădiri.

Cel puţin 37 de persoane au fost rănite, dintre care patru grav, iar salvatorii căutau inclusiv cu ajutorul câinilor special dresaţi două persoane dispărute care ar putea fi îngropate sub dărâmături, relatează Reuters.

Câinii au detectat un miros sub mormanul de moloz împrăştiat. „Este posibil ca în această seară să găsim cadavre sau poate supravieţuitori”, a declarat miercuri seară ministrul de interne Gerald Darmanin, aflat la locul exploziei.

Explozia a distrus Rue Saint-Jacques, care se întinde de la Catedrala Notre-Dame de Paris până la Universitatea Sorbona. Rue Saint-Jacques trece prin Cartierul Latin – renumit ca loc de rezidenţă al multor scriitori, muzicieni şi artişti francezi şi expatriaţi de-a lungul anilor – până la spitalul militar Val de…Sursa: click.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri