6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

Filmul tragediei de la Crevedia, explicat pas cu pas de Raed Arafat! Ce scrie în raportul preliminar al intervenţiei de la stația GPL?

Publicat peIn articol:


Raed Arafat a vorbit public despre tragedia de la Crevedia. Șeful DSU a recreat filmul întregului eveniment și a mărturisit că a fost o intervenție defensivă, care a avut scopul de a opri răspândirea focului. Acesta a precizat că în luna iulie a anului 2020, la stația GPL s-a efectuat un control de către ISU și au fost descoperite mai multe nereguli. 

Raportul intervenției în cadrul incendiului de la Crevedia

Într-o conferință de presă care a avut loc duminică, 3 septembrie, șeful DSU, Raed Arafat a prezentat raportul intervenției în cadrul incendiului de la stația GPL din Crevedia. Potrivit Antena 3 CNN, acesta a prezentat pas cu pas ce s-a întâmplat la locul evenimentului care a avut loc în urmă cu o săptămână. 

„ISU Dâmbovița a efectuat un control care arăta că nu mai respecta regula inițială a autorizării.
Autorizația le-a fost anulată pe 30 iulie 2020. S-a descoperit existența unei pompe neomologate și scăpări de gaze. Au dat amendă de 10 000 lei.

În 28 septembrie a fost executat un nou control inopinat, fiind observat faptul că se continua funcționarea. La al doilea control s-a dat o amendă de 40 000 lei. Acționarii au decis închiderea punctului de lucru de la Crevedia.”

a spus șeful DSU despre funcționarea stației GPL. 

Citește și: Revoltă la Spitalul Floreasca, după vizita lui Klaus Iohannis. Familiile pacienților răniți în exploziile de la Crevedia nu au mai rezistat: „Rușine”

Raed Arafat a declarat că primele apeluri la 112 au venit din partea cetățenilor din zonă. 

Citeste si: Cum scapi de hemoroizii externi fara operatie: metode de tratament pentru acasa

Citeste si: Raed Arafat prezintă cronologia tragediei de la Crevedia. Ce s-a anunțat, de fapt, prin primul apel la 112 VIDEO- stirileprotv.ro

„ISU Dâmbovița a fost anunțat inițial. Acțiunile luate imediat au fost: la nivelul dispeceratului Dâmbovița a fost alertată garda de intervenție. Au fost trimise ambulanțe și echipe de intervenție. A fost anunțat ISU București, având un punct de intervenție la Buftea. Ca urmare a apelurilor multiple, dispeceratul ISU Dâmbovița suplimentează ajutoarele trimise la fața locului. La 19:06 au ajuns la intervenție primele echipaje de la detașamentul Buftea, apelul fiind la 18:48. S-au dat diferite informații false că s-a intervenit foarte târziu. Șeful turei de serviciu de la Buftea raportează că incendiul se manifestă violent la o locuință și că arde o cisternă. Atât a putut să vadă când a ajuns.  La 19:10 au ajuns și primele echipaje de la ISU Dâmbovița. Zona era efectiv tăiată în două din cauza incendiului și nu se puteau deplasa între cele două zone. Erau două zone de intervenție coordonate comun. Se constată că incendiul se manifestă la o cisternă GPL și la două locuințe din apropiere. Mai erau două cisterne parcate pe Drumul Național care la început nu se puteau…Sursa: www.wowbiz.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri