-1 C
București
duminică, 5 februarie 2023

Google a creat un Doodle pentru a marca Ziua Națională a României 2022. Vezi care este semnificația zilei de 1 decembrie pentru români

Publicat peIn articol:


Google a creat un Doodle pentru a marca Ziua Națională a României 2022. Vezi cum se va desfășura parada de 1 decembrie pentru români.

Doodle creat de Google pentru Ziua Națională a României

Google a creat un Doodle pentru a marca Ziua Națională a României 2022. Românii din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an, pe 1 decembrie, Ziua Națională a României. De asemenea, sunt organizate evenimente speciale cu ocazia acestei sărbători, precum paradele militare sau concerte.

În cinstea celui mai important moment din istoria României, Google a creat un Doodle cu Drapelul României, pentru 1 Decembrie.

Citește și: Ce evenimente sunt organizate de Ziua Naţională a României, în Capitală

Google a creat un Doodle pentru a marca Ziua Națională a României 2022. Vezi care este semnificația zilei de 1 decembrie pentru români

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Ce sărbătorim pe 1 decembrie?

Pe data de 1 decembrie, românii sărbătoresc un moment foarte important din istoria țării, Marea Unire.

Citeste si: Ce trebuie să ai în portofel de Sfântul Andrei 2022? Vei avea noroc la muncă tot anul- kfetele.ro

Citeste si: Și-a cumpărat vechimea în muncă cu o sumă uriașă. Femeia din Iași care a făcut asta a muncit în străinătate- bzi.ro

În data de 1 Decembrie 1918, Adunarea Națională a Românilor, convocată la Alba Iulia, decreta unirea Transilvaniei cu România. Pe lângă Transilvania în sine, sunt alipite regatului român și Banatul, Crișana și Maramureș.

Astfel, se creează un singur stat.

După Revoluția din 1989, data de 1 Decembrie a fost proclamată drept Zi Națională a României. În timpul perioadei comuniste, între 1948 și 1989, ziua națională era pe data de 23 august, când România a întors armele împotriva Germaniei naziste în cel de-Al Doilea Război Mondial. În intervalul 1866 – 1947, ziua națională era sărbătorită în data de 10 mai, aceasta fiind Ziua Regalității.

1 decembrie a fost declarată Ziua Națională a României prin lege, încă din anul 1990, fiind promulgată de președintele de la acea vreme, Ion Iliescu.

Citește și: Calendar Creștin Ortodox, joi, 1 decembrie 2022. Ziua Națională a României

Google a creat un Doodle pentru a marca Ziua Națională a României 2022. Vezi care este semnificația zilei de 1 decembrie pentru români

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Românii, așteptați la Parada de 1 decembrie

Aproximativ 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la parada militară de 1 decembrie, potrivit unui anunț oficial al Ministerului Apărării.

Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcului de Triumf, din Bucureşti va începe joi, 1 decembrie, la ora 11:00.

Ceremonia de pe 1 decembrie 2022 va începe cu intonarea Imnului Național al României, în timpul executării a 21 de salve de tun.

Președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori, în memoria eroilor căzuți pe câmpurile de luptă și va urma un moment de reculegere.

La parada militară de 1 decembrie vor fi prezenți și 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii. 

În același timp, evenimente militare vor avea loc și în alte orașe ale României, cum ar fi: Iași, Alba Iulia și Timișoara.Sursa: www.wowbiz.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri