27.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023

Începem toamna cu cele mai noi și mai frumoase 12 romane

Publicat pe


Povești aclamate, romane pline de suspans și povești cutremurătoare de dragoste. Acestea sunt doar câteva dintre surprizele care vă așteaptă în noutățile editoriale din această toamnă.
În galeria foto, am strâns 12 recomandări de lectură perfecte să vă țină companie în zilele minunate de toamnă și alături de care să călătoriți spre noi tărâmuri.

Păpușa de porțelan – Kristen Loesch

Odată, demult, într-un regat îndepărtat… … o fetiță trăia fericită la Moscova, împreună cu familia ei: sora, tatăl și mama ei, o femeie cu multe excentricități, căreia îi plăcea să istorisească povești și să colecționeze păpuși de porțelan. Într-o noapte de vară însă, totul s-a schimbat, iar din întreaga familie nu au rămas decât fetița și mama ei.

Zece ani mai târziu, Rosie studiază la Oxford, are un nume englezesc, un logodnic iubitor și tandru și un viitor promițător, dar tot ceea ce își dorește e să înțeleagă – și să îngroape – trecutul. După moartea mamei sale, Rosie revine în Rusia, unde descoperă o răvășitoare istorie de familie, ce începe cu Revoluția Rusă din 1917, trece prin Blocada Leningradului, epurările lui Stalin și se continuă și dincolo de perioadele respective. În centrul acestei tulburătoare saga, se află Tonia, o tânără nobilă, frumoasă ca o păpușă de porțelan. Faptele ei – precum și iubirea ei pentru un revoluționar idealist – creează o poveste ale cărei ecouri vor răsuna de-a lungul întregului secol.

Fotograful amintirilor pierdute – Sanaka Hiiragi

Într-un studio foto, unde ceasul de pe perete a stat de mult, un bărbat își întâmpină oaspeții. Numele lui este Hirasaka și colecționează vechi aparate de fotografiat.

Trei oameni sosesc, pe rând, la el: o bătrână educatoare, în vârstă de nouăzeci și doi de ani, un membru yakuza, de patruzeci și șapte de ani, și o copilă. Hirasaka îi poftește să ia loc pe canapeaua confortabilă din salonul de primire, le oferă o ceașcă de ceai și le spune ce îi așteaptă în continuare.

În fața lor, se află cutii pline cu fotografii surprinzând momente memorabile din viețile lor, iar ei trebuie să aleagă câte una pentru fiecare an de viață. Dar mai e ceva: înainte de a pleca, au șansa de a-și retrăi cea mai de preț amintire și de a o imortaliza cu unul dintre aparatele foto ale lui Hirasaka. Există totuși o regulă: nu pot interacționa cu nimeni.

Abonament Agatha Christie: Ediție de Lux

Ornamente argintii pe coperte, cotor rotund, elegant și copertă cartonată, cu ilustrații originale

Ne face plăcere să vă prezentăm o colecție excelentă a operelor marii doamne a romanului polițist prin abonamentul Litera, cu beneficii multiple – preț special, transport gratuit la fiecare livrare, două volume din colecție livrate lunar, cadouri exclusive pentru abonați! Mai multe detalii aici.

Până pe 22 septembrie, cititorii se…Sursa: www.kudika.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri