3.4 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022

Klaus Iohannis, promisiuni în discursul de Ziua Marinei: «Nu ne vom opri aici»!

Publicat pe


Klaus Iohannis a participat la festivitățile organizate cu ocazia Zilei Marinei în Constanța. Președintele a vorbit despre dotările forței navale și a subliniat că, până anul viitor, bugetul alocat apărării va crește. 

Klaus Iohannis nu a mai făcut o gafă vestimentară, spre deosebire de anul trecut

Aflat în portul din Constanța pentru a participa la dfestivitățile de Ziua Marinei, Klaus Iohannis a ținut un discurs despre dotările armatei române și a subliniat faptul că anul viitor va fi alocat 2, 5 la sută din PIB pentru apărarea țării, nu 2 la sută, așa cum se întâmplă în prezent. Klaus Iohannis a vorbit și despre importanța geopolitică pe care o are Marea Neagră și a menționat ca NATO consideră acest spațiu un element-cheie. 

image

Klaus Iohannis a susținut un discurs

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană 

  „Ne aflăm pe ţărmul Mării Negre la câteva sute de kilometri de războiul nedrept şi brutal, declanşat de Rusia împotriva Ucrainei”, a precizat Klaus Iohannis  fiind subliniat faptul că  regiunea Mării Negre a fost recunoscută de interes major. 

  „Marea Neagră e considerată azi o zonă de interes strategic pentru NATO. O demonstrează nu numai vizibilitatea fără precedent a regiunii, ci şi prezenţa trupelor. (…) Ţara noastră a devenit un simbol al unităţii, solidarităţii şi coeziunii”, a completat şeful statului, conform Adevărul. 

  „Profit de această ocazie pentru a aprecia din nou prezenţa militarilor străini pe teritoriul României. Găzduim o largă paletă de trupe NATO, având Franţa ca naţiune cadru (…) Nu ne vom opri aici: vom pune în practică deciziile adoptate la Madrid şi împreună cu aliaţii vom consolida structura NATO de descurajare, în condiţiile în care Rusia a fost desemnată cea mai mare ameninţare a păcii mondiale”, a afirmat Iohannis.

Vezi și: Festivități cu incidente. Un militar a leșinat la parada de Ziua Marinei 

Anul trecut, vestimentația pe care a ales-o Klaus Iohannis pentru Ziua Marinei s devenit ținta glumelor. Președintele îmbrăcase un costum de un alb imaculat, iar mulți l-au asemînat cu un ospătar. De data aceasta, Klaus Iohannis a învățat din greșeala făcută și a mers la sigur, așa cum se spune. Șeful statului a purtat luni, 15 august, un costum simplu, albastru, renunțând la alb. 

Sursă: Facebook Klaus Iohannis

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa [email protected]!Sursa: click.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri