-3.2 C
București
miercuri, 8 februarie 2023

Legenda lui Moș Nicolae. De ce se pun cadourile în ghete

Publicat peIn articol:


Ziua Sfântului Nicolae se sărbătorește în fiecare an, pe 6 decembrie. Despre simpaticul moș, copiii știu că le aduce daruri în ghetuțe în noaptea de dinainte. Ceea ce nu se cunoaște despre acesta este identitatea adevărată și legenda sa.

Află cine a fost Moș Nicolae.

Care este legenda lui Moș Nicolae

Scrierile spun că Nicolae a trăit în secolele II și III d.Hr. și a murit pe 6 decembrie 352. Copilăria i-a fost marcată în perioada școlii, unde a studiat Sfânta Scriptură și a primit harul creștinismului. Astfel, a dus cuvântul Domnului mai departe și a ajutat săracii cu banii rămași de la părinții săi.

Sfântul Nicolae a dorit să se călugărească, dar Dumnezeu a considerat că misiunea sa a fost propovăduirea Sfintei Scripturi și ajutorul oamenilor care îl cereau. Fie că erau bogați, săraci, tineri, bătrâni, copii, bărbați sau femei, Nicolae s-a îngrijit de fiecare în parte.

Citește povestea lui Moș Nicolae

[Sursa foto: PixaBay]

Sfântul Nicolae a devenit Moș Nicolae, un personaj iubit de copii, tocmai din prisma faptelor bune pe care le făcea.

Ajuta copiii săraci, nevoiași sau suferinzi, puterea înzestrată de Însuși Domnul.

Citeste si: “Ținem legătura foarte des,” Fiica Andreei Antonescu, motivul pentru care a rămas cu tatăl ei, Traian Spak, după separarea părinților- kfetele.ro

Citeste si: Și-a cumpărat vechimea în muncă cu o sumă uriașă. Femeia din Iași care a făcut asta a muncit în străinătate- bzi.ro

Citește și: Calendar Creștin Ortodox, vineri, 2 decembrie 2022. Vezi ce sfinți sărbătorim în această zi

În prezent, Nicolae este așteptat de miliarde de copii din toată lumea, în noaptea de 5 decembrie. Pentru moș, cei mici sunt ajutați de părinți să-și curețe ghetuțele și să le așeze frumos la ușă, astfel încât Moș Nicolae doar intră în casă, lasă cadoul și îi lasă pe cei mici să se bucure dimineața.

De ce se Moș Nicolae pune cadourile în ghete

Locul de primire a cadourilor nu este ales întâmplător, ba chiar este legată o legendă faimoasă legată de acesta.

Totul a început atunci când Nicolae a ajutat trei fete sărace să se mărite. Le-a lăsat acestora câte un săculeț plin cu aur la poarta casei lor, dar care avea să țină loc de zestre.

M

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: În ce orașe din România s-a filmat serialul „Wednesday”. Filmările au durat opt luni

După primele două fete, tatăl lor a început să devină suspicios și să se întrebe de unde vine aurul. Astfel, a stat de pază în noaptea în care Moș Nicolae trebuia să vină cu ultimul săculeț și moșul a ajuns să lase aurul pe hornul casei, într-o șosetă. Din acest motiv, a rămas tradiția cadourilor în ghete și șosete.

 

sursă: libertatea.roSursa: www.wowbiz.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri