19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

Locul secret din România! Puțină lume știe de el, deși este printre cele mai frumoase din țară

Publicat pe


Există o șosea în România foarte spectaculoasă, foarte puțin cunoscută publicului larg deși o putem compara fară niciu fel de probleme cu celebrul Transfăgărășan.

Locul secret din România! Puțină lume știe de el

Chiar dacă nu este așa celebră, ea impresionează prin frumusețea ei unică. Cei care ajung aici sunt fermecați de peisaj! Este vorba despre drumul care duce la un sat uitat de lume, cu numai 14 locuitori.

Șoseaua „secretă” are aproape 8 kilometri și este acoperită toată de asfalt. Pe numele ei, Trans-Salina, șoseaua își are originea în prezența masivului de sare din Ocnișoara, pe lângă care trece. Modernizarea acestui drum nu a fost o sarcină ușoară – a costat 8 milioane de lei și a fost realizată de Societatea Drumuri și Poduri Locale Alba.

Drumul ajunge într-un loc magnific, în satul Ocnișoara, unde mai trăiesc doar 14 locuitori. De asemenea, el face legătură cu Overdem, un alt sat unde mai locuiesc doar 35 de oameni.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unor drumuri ascunse din România, această șosea vă va impresiona cu siguranță. Deși este asfaltat, drumul cere o mașina 4&4, mai ales dacă plouă. Are curbe strânse, urcări și coborâri abrupte, trecând prin păduri de molid și fânețe. Peisajele sunt de o frumusețe rar întâlnită – de la văi cu pâraie cristaline la crestele muntoase acoperite de zăpadă.

Șoseaua secretă pe care nu o știe nimeni

Înainte ca șoseaua să fie construită, oamenii care locuiesc aici au suferit mult din cauza izolării. În ultimii 20 de ani, numărul locuitorilor s-a redus semnificativ, în mare parte datorită problemei accesibilității. În timpul iernii sau a zilelor ploioase, drumul de pământ devenea complet impracticabil, așa că oamenii nu mai puteau ieși din sat.

„Șoseaua dintre nori”, așa cum a fost botezată la inaugurarea ei din 1974, ar fi trebuit să poarte numele lui Nicolae Ceaușescu. Dar, fostul dictator nu a dorit asta. Drumul, cu toată complexitatea și dificultatea construcției sale pe un teren deluros și în pantă, nu a adus mult așteptata schimbare pentru localnici.

Dacă vrei să vizitezi Ocnișoara, trebuie să pleci din Aiud, județul Alba, pe DN1, și să continui pe drumul județean 107E, prin comuna Lopadea Nouă, până la Ciuguzel. Este un drum dificil, dar peisajele spectaculoase pe care le vei descoperi în călătoria ta te vor face să vrei…Sursa: click.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri