0.9 C
București
marți, 31 ianuarie 2023

Marcel Ciolacu: Mă aştept să avem scăderi de preţuri la alimente, din ianuarie, odată cu ordonanța de urgență din energie

Publicat pePreşedintele PSD Marcel Ciolacu a spus, joi, că se așteaptă „să avem scăderi de preţuri în zona produselor alimentare”, în contextul în care Executivul va adopta, la începutul anului viitor o ordonanță de urgență care reglementează piața de energie. „Prețurile se ieftinesc, nu se scumpesc”, a adăugat liderul social-democrat.

„O să vină o ordonanță de urgență care va stabili mecanismul. Noi dorim ca acesta să fie până cel puțin 2025, când sperăm că se va intra într-o normalitate în zona de energie. Categoric vom intra într-o zonă predictibilă. Prețurile se ieftinesc, nu se scumpesc. Tot ce a fost până acum rămân în continuare: 0,68, 0,8, 1 leu pentru IMM-uri, industria alimentară, spitale, creșe, grădinițe, companii de apă, metrou, tramvaie, urmând să avem și un preț maximal”, a spus, joi, liderul PSD, într-o conferință de presă.

„Mă aştept să avem scăderi de preţuri în zona produselor alimentare”

Odată cu noua ordonanță din energie vor scădea și prețurile la alimente, spune Marcel Ciolacu. Acest lucru se va întâmpla, însă, după sărbătorile de iarnă.

„Noi estimăm, din calculele noastre, (…) că va fi de 1,3 lei. Cu alte cuvinte, chiar dacă va fi un consum de peste 255 kWh, acum s-au găsit și facturi de 4 lei, de 7 lei, 11 lei, 12 lei.

Vă dau un exemplu: pentru a menține 0,68 lei/kWh, pentru persoanele vulnerabile și cu consum foarte mic, statul susține 1,11 lei compensarea. Nimeni nu va plăti mai mult de 1,3 lei, pentru că aici vine statul și compensează.

Mă aştept să avem scăderi de preţuri în zona produselor alimentare, mai ales că vor trece și sărbătorile”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Sursa: ciao.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri