21.2 C
București
joi, 1 iunie 2023

Marea dramă a lui Victor Rebengiuc. Durerea pe care a purtat-o mereu în suflet

Publicat pe


Click! îți spune care a fost cea mai mare dramă a marelui actor Victor Rebengiuc. Marele actor a dus o viață memorabilă pe scenă, dar a trăit cu durere pe care a purtat-o în suflet tot timpul.

Marea dramă a lui Victor Rebengiuc

Este unul dintre cei mai mari actori români, dar nu multă lume știe cât de dificilă a fost prima parte a vieții pentru maestrul Victor Rebengiuc. Copilăria sa, cu neajunsuri și mai ales lipsită de prezența tatălui, a fost una complicată. 

Am crescut fără tată, care ne-a părăsit pe mine și pe fratele meu când eram foarte mici, eu cred că aveam 2 ani și el 1 an. Am fost crescut de bunici, din fericire, pentru că am avut niște bunici materni foarte buni. Cealaltă parte a familiei, familia din partea lui taică-meu, n-am cunoscut-o. Era de pe undeva de prin Moldova și n-am avut ocazia să-i cunosc. N-am știut că avem rude.

Am aflat târziu, când eram actor deja, lumea mă cunoștea: Auzi, să știi că eu sunt unchiul tău! Să fii sănătos, i-am spus, târziu mi-atragi atenția asupra acestui lucru. Am simțit întotdeauna lipsa unui tată.

E altceva când ai un tată, mi-nchipui, când ai cum să te sfătuiești cu el în legătură cu fel de fel de lucruri care ți se întâmplă copil fiind. Evident că m-a marcat”, povestea actorul, conform Adevărul.

Nu a putut să se apropie de tatăl vitreg

Mama lui Victor Rebengiuc s-a recăsătorit, atunci când marele nostru actor era în perioada liceului. Din păcate, maestrul nu a avut putut construi o legătură solidă cu tatăl vitreg.

 „Dar eu n-am simțit apropiere, n-am putut să mă apropii de el așa cum mi-aș fi dorit: să ai un tată, să-l iubești, să te mângâie… Și el era destul de rezervat cu noi, eram deja destul de mari, nu mai eram copii de un an, doi, trei și a fost o relație oarecum oficială, nu era o relație familială între noi.

A murit și el, din păcate, săracul, s-a îmbolnăvit de tuberculoză și a murit. Ăsta a fost ‘norocul’ maică-mii, n-a izbutit și ea să aibă o familie, să aibă un soț”, spunea actorul. 

„Am avut o viață foarte modestă, am fost oameni săraci”

Un rol important în copilărie lui Victor Rebengiuc l-au avut bunicii. Aceștii erau oameni simpli. De altfe, marele actor menționa faptul că familia lui era foarte săracă.

Ei mai ales ne-au ajutat, au fost tot timpul cu noi, dar am avut o viață foarte modestă, am fost oameni săraci, foarte săraci familia mea. Exista un singur salariu, al maică-mii, care ne ținea în viață. În copilărie am mâncat rareori
carne. Fasole, cartofi, varză, ăsta era meniul nostru obișnuit.

De sărbători mai prindeam câte o bucată de carne. Trăind aici, în București. Eu sunt născut și crescut și încă în viață în București. Mama nu ne-a părăsit, tata ne-a părăsit. Și el s-a prăpădit, a murit în război, în 1942, la Stalingrad. Se pare că de la tata, pe care-l chema Gheorghe, moştenesc talentul. Pe mine mă cheamă Victor-George, al doilea nume fiind dat după cel al lui tata”, spune el.

Ai un pont sau mai multe
informații pe subiect, scrie-ne pe adresa [email protected]Sursa: click.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri