4.9 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

Nu ați intrat în concediu? Vă dă liber Guvernul. Vine o nouă minivacanță de patru zile

Publicat pe


Români, pregătiți-vă de o nouă minivacanță! Aveți patru zile la dispoziție să huzuriți la munte sau la mare. Pentru cei care mai au de așteptat până la concediu, minivacanța este o gura de oxigen. Sărbătoarea creștin-ortodoxă a Adormirii Maicii Domnului, aduce românilor o minivacanță de patru zile.

Pe 15 august, potrivit calendarului creștin ortodox, se sărbătorește Sfânta Maria Mare, cunoscută și ca Adormirea Maicii Domnului. Sfânta Maria este sărbătorită în această zi de creștinii din toată lumea și marchează trecerea Fecioarei Maria în Împărăția Cerurilor, iar în calendarul creștin ortodox este însemnată cu cruce roșie, fiind una dintre cele mai importante sărbători religioase de peste an.

Sărbătoarea vine cu o minivacanță pentru români

De la finalul anului 2022, guvernul a decis să facă punte în luna august, de Sfânta Maria.

An de an ziua de 15 august este declarată zi liberă legală, așadar zi liberă de la stat.

Potrivit Codului Muncii, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, românii primesc liber, în 15 august, pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului.

Sărbătoarea religioasă din 2023 pică într-o zi de marți, motiv pentru care Guvernul a decis, încă din luna decembrie a anului trecut, ca ziua de luni, 14 august, dată care precede sărbătoarea legală din 15 august, să fie zi liberă. Așadar, adunate cu zilele de weekend, românii vor beneficia de o minivacanță de patru zile la mijlocul lunii august.

„Guvernul a decis ca ziua de 14 august 2023 să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public. Guvernul a stabilit, printr-o hotărâre, ca ziua de 14 august 2023 să fie zi liberă pentru salariații din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că acestea se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal”.

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend.

Sursa: click.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri