21.2 C
București
joi, 1 iunie 2023

O angajată de la Teatrul de Comedie l-a scos din sărite pe Tudor Chirilă: „Dacă eu chema poliția…”

Publicat pe


O angajată de la Teatrul de Comedie a reușit să-l enerveze pe Tudor Chirilă. Cântărețul trupei Vama a povestit întreaga întâmplare pe o rețea de socializare.

O angajată de la Teatrul de Comedie l-a scos din sărite pe Tudor Chirilă

Tudor Chirilă: „Nu puteam miza pe bunul simț al femeii”

După ce spunea recent că și-ar dori ca spectatorii să respecte niște reguli atunci când vin la teatru, Tudor Chirilă a întâmpinat de această dată o altă problemă. 

După ce a terminat repetițiile pentru piesa „Căsătoria”, de Gogol, regizată de Andrei și Andreea Grosu, actorul a mers spre croitoria din cadrul clădirii administrative. Pe drum, vedeta a dat peste o angajată care fuma în interior.

Deși i-a atras atenția doamnei respective, aceasta nu a fost deloc impresionată de critica venită din partea artistului. Tudor Chirilă a povestit pe Facebook această situație care l-a scos din sărite.

Tudor Chirilă, deranjat de o angajată care fuma în clădire

„Teatrul de Comedie este o instituție publică. Așa trebuie să înceapă postarea mea. În instituțiile publice nu se fumează. Mai mult, nu se fumează în spațiile publice. E o lege. Lege. Adoptată în parlament. Astăzi, după repetiție («Căsătoria», de Gogol, regia Andrei și Andreea Grosu), a trebuit să urc la croitorie în clădirea administrativă, acolo unde există și contabilitatea și secretariatul literar, programare etc.

Pe holul dintre birouri așezată confortabil pe o băncuță tapisată, cu scrumiera lângă ea, o angajată a teatrului fuma liniștită. I-am spus că nu mi se pare ok și ea a fost de acord, spunându-mi că știe că e rău pentru sănătate. I-am repetat că nu e ok pentru că e o lege care interzice fumatul în spațiile publice.

Un pic surprinsă (ce vrea și idiotul ăsta) mi-a zis că știe. I-am spus că ar trebui să coboare două etaje mai jos să fumeze afară, cum face toată lumea (oare?). Mi-a spus că e complicat. I-am spus că asta nu e problema mea, că eu sunt nefumător și am dreptul să beneficiez de legea asta. Ideea era că îi era dificil să meargă două etaje mai jos.

Acuma, dacă eu chemam poliția eram ăla de căcat, nu-i așa? Pe tot parcusul conversației femia nici măcar nu s-a obosit să stingă țigara până nu am atenționat-o.

„Pentru ea e o chestiune nevinovată și eu am părut un antipatic”

Femeia nu cobora la fumat. Pentru că era afectat confortul ei personal. Pentru că nu contează libertatea celuilalt, important e să nu fie îngrădită a mea. E complicat să chemi poliția pentru așa ceva. Până ajung ăia nici nu mai ai fapta.

Dar ar fi trebuit s-o fac pentru că e clar că nu puteam miza pe bunul simț al femeii. Pentru ea e o chestiune nevinovată și eu am părut un antipatic care se ia de ea degeaba, deși mirosea a fum de pe la etajul 1.

Se fumează în instituțiile publice, se fumează în spitalele de copii (știu bine ce spun), pacienții (părinți) prin veceuri, medicii în birouri sau cabinete. E un semnal prost, rău. E un semnal că totul este flexibil, totul e negociabil și mai ales că suntem dispuși la zero autocenzură atunci când vine vorba de privilegii pierdute chiar dacă păstrarea lor e în detrimemntul altora, iar lecția pe care o predăm este că respectarea unei legi este excepția”, a scris Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

Ai
un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa [email protected]Sursa: click.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri