0.1 C
București
vineri, 3 februarie 2023

Orașul din România unde cresc bananieri. Curtea unui localnic seamănă cu o pădure tropicală

Publicat pe  • Orașul din România unde cresc bananieri
  • Un localnic și-a transformat curtea într-o pădure tropicală

Nelu, un bărbat din Alba Iulia a stârnit curiozitatea vecinilor, după ce oamenii au văzut că, în curtea sa se există mai multe plante înalte. Era vorba despre bananieri, iar după ce a văzut că nu sunt deloc pretențioși la capitolul îngrijire, bărbatul și-a mai cumpărat câteva plante care cresc în zonele tropicale, cum ar fi portocali, smochini sau lămâi.

Bărbatul a cumpărat în urmă cu mai mulți ani doi bananieri

Primul contact al bărbatului cu ideea de a crește plante tropicale a avut loc în urmă cu mai mulți ani, atunci când a intrat într-un magazin din Cluj-Napoca, unde erau expuse și două plante de acest fel.

După ce le-a cumpărat, Nelu a avut grijă de ele. Le-a udat de câte ori îi fusese recomandat de reprezentantul magazinului. Ulterior, bananierii au început să crească tot mai mult, așa că a trebuit să le planteze în seră, unde au ajuns la o înălțime de 6 metri.

În prezent, plantele cântăresc peste 40 de kilograme, iar Nelu le îngrijește cu mare atenție, mai ales după ce a putut culege banane.

Bărbatul are parte și de ceva ajutor din partea familiei, care se declară încântată de cum au evoluat plantele, mai ales că Nelu nu a studiat vreodată botanica.

Bananierii au devenit plante tot mai populare în rândul românilor. Chiar dacă sunt întâlnite în zonele tropicale, tot mai mulți oameni aleg ghiveci cu banane pitice. Ba mai mult, plantele pot rezista și în sezonul rece, dacă sunt ținute într-o loc cu temperaturi ridicate.

Citește și: Orașul din România în care se cultivă roșiile negre. De ce este recomandat consumul acestor tomate și ce beneficii are pentru sănătate

Sursa: spynews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri