-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Panică pentru locuitorii din județul Tulcea! S-a extins aria de transmitere a mesajelor RO-ALERT

Publicat pe  • S-a extins aria de transmitere a mesajelor RO-ALERT în Tulcea
  • Panică pentru locuitori

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a luat măsuri urgente pentru a extinde aria de transmitere a mesajelor prin sistemul RO-ALERT în județul Tulcea, într-o încercare de a informa și proteja populația față de pericolul căderii unor aparate de zbor de mici dimensiuni folosite de Rusia în atacurile asupra porturilor dunărene din Ucraina.

S-a extins aria de transmitere a mesajelor RO-ALERT în Tulcea

Până la mijlocul săptămânii trecute, mesajele RO-ALERT erau adresate doar locuitorilor din opt localități tulcene, printre care se numărau Isaccea și comunele Luncavița, Grindu, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina și Văcăreni. Cu toate acestea, în noaptea de duminică spre luni, aria de transmitere a mesajelor s-a extins pentru a include și populația din Tulcea și Mineri.

În urma acestor mesaje, oamenii din Tulcea, Mineri și Somova au reacționat sunând la numărul unic de urgență 112 pentru a solicita mai multe informații cu privire la avertismentul autorităților, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Locuitorii, atenționați să se protejeze în adăposturi

În mesajele RO-ALERT, populația este atenționată cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian și este îndemnată să rămână calmă și să se protejeze în beciuri sau adăposturi de protecție civilă.

Pentru cei fără acces la astfel de adăposturi, se recomandă să rămână în interiorul caselor, departe de geamuri și pereții exteriori, pentru a minimiza riscul de accidente în cazul căderii obiectelor din spațiul aerian. Autoritățile rămân în alertă și încurajează populația să fie precaută în fața acestui potențial pericol.

Citește și: Alertă în România! A fost găsită o nouă dronă pe teritoriul țării noastre. Ministerul Apărării Naționale, mesaj de ultimă oră

Sursa: spynews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri