16.5 C
București
marți, 30 mai 2023

Prințul Andrew ar fi fost dat afară de la Buckingham Palace

Publicat pe


Prințul Andrew ar fi fost izgonit din Buckingham Palace, raportează presa britanică. Alungarea prințului ar fi fost pusă la cale de Regele Charles al III-lea, în strânsă legătură cu acuzațiile conform cărora Andrew ar fi folosit rețeaua de trafic a lui Jeffrey Epstein pentru a agresa sexual minore. Vestea vine la scurtă vreme după ce Virginia Giuffre, femeia care l-a acuzat de agresiune sexuală pe Andrew, a anunțat că va publica o carte.

Prințul Andrew a fost asociat în ultimii ani cu rețeaua de trafic condusă de Epstein, printre ai cărei beneficiari se presupune că s-ar fi numărat personalități marcante precum Donald Trump sau Bill Clinton. Publicația The Sun a fost cea care a anunțat că prințul ar fi fost anunțat că nu mai poate locui la Buckingham Palace, și că cererea de a se muta a venit din partea Regelui Charles. Acesta „a spus clar că Palatul Buckingham nu mai este locul unde trebuie să se afle Prințul Andrew”.

Prințul Andrew, Duce de York, este cel de-al treilea copil al Reginei Elisabeta a II-a. În vârstă de 62 de ani, acesta a fost forțat în 2022 să renunțe la organizațiile pe care le patrona, dar și la îndatoririle militare, în urma scandalului cauzat de acuzațiile Virginiei Giuffre. Totuși, Andrew, care a negat acuzațiile, a ajuns la o înțelegere civilă cu acuzatoarea sa, care spune că acesta ar fi violat-o în trei ocazii, căreia se presupune că i-ar fi plătit 14 milioane de dolari.

The Sun susține că Prințul Andrew adora locuința sa din Palatul Buckingham, pe care a folosit-o și pe parcursul căsniciei sale cu Sarah Ferguson, dar și după. În urmă cu un an, Andrew fusese anunțat că palatul, care urmează să treacă printr-un proces îndelungat și costisitor de renovare, nu mai poate să îi găzduiască birourile.

Giuffre a anunțat că își va scrie în curând memoriile, și chiar dacă presupusul contract cu Prințul Andrew i-ar interzice să detalieze incidentele care îl au în centru pe acesta, ea va putea oferi publicului informații despre statutul ei de persoană traficată de Epstein și pusă la dispoziția unor bărbați bogați și celebri, pe când era doar o adolescentă. Recent, o asociată a lui Epstein, condamnată în 2021 pentru trafic de persoane, a dat un interviu din penitenciar, susținând că imaginea făcută publică ce îl înfățișează pe Prințul Andrew alături de Virginia Giuffre ar fi falsă.

Prințul Harry este singurul membru al familiei regale britanice care a vorbit despre acuzațiile care îl privesc pe Prințul Andrew. În volumul său de memorii, Rezervă, tradus și în limba română la editura Nemira, Harry scrie: „Deși este implicat într-un scandal jenant, fiind acuzat că a abuzat sexual o tânără femeie, nimeni nu a sugerat că ar fi cazul să nu mai aibă o echipă de securitate. (…) Oamenii ne pot reproșa o mulțime de lucruri, dar agresiunile sexuale nu se numărau printre ele.”

Citește și:
Salma Hayek, apariție îndrăzneață la premiera filmului Magic Mikes Last Dance

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: www.elle.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri