1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023

Programul slujbelor de Revelion 2023. Credincioșii sunt așteptați la slujba de Anul Nou de la Patriarhie

Publicat peIn articol:


Programul slujbelor de Revelion 2023. Vezi unde poți vedea online slujba de Anul Nou de la Patriarhie, dacă nu poți ajunge la biserică.

Programul slujbelor de Revelion 2023

Pe 1 ianuarie, dimineața, Sfânta Liturghie va fi oficiată în Catedrala Patriarhală din București de un sobor de preoți și diaconi.

Totodată, credincioșii vor putea participa la slujba de Anul Nou, care se va oficia în noaptea dintre ani, la Catedrala Patriarhală din București, la miezul nopții.

La Mănăstirea Radu Vodă din Capitală, pe 1 ianuarie 2023, se oficiază Sfânta Liturghie, dimineața, dar și Slujba de Te Deum, în noaptea dintre ani.

  • 23:15- 00:30- Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, Slujba de Tedeum, Sfințirea apei, Rugăciuni de binecuvântare și de sănătate
  • 08:00-13:00 Utrenie, Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare
  • 17:00-19:30 Paraclisul Maicii Domnului

De asemenea, în ajunul Anului Nou, în biserici se organizează slujbe speciale precum: slujba Utreniei, Ceasurile Împărătești și Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, unită cu Vecernia.

Citește și: Când este Paștele ortodox în 2023? Data când are loc sărbătoarea Învierii Domnului

Programul slujbelor de Revelion 2023

[Sursa foto: Shutterstock]

Unde poți vedea slujba de Revelion de la Patriarhie

La sărbătoarea Noului An, o mulțime de biserici ortodoxe din țară și din străinătate organizează slujba de Anul Nou, adică Te Deum.

Credincioșii care nu pot asista la slujba de Revelion, pot vedea slujba la televizor, o pot asculta la radio sau pe internet.

De exemplu, slujba de Revelion de la Catedrala Patriarhală din București poate fi văzută la televizor pe postul de televiziune al Patriarhiei Române, Trinitas TV. Totodată, credincioșii pot asculta slujba de Anul Nou la radio, pe Trinitas Fm.

Citește și: Când sunt Floriile în 2023? Vezi pe ce dată are loc sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim

Programul slujbelor de Revelion 2023

[Sursa foto: Shutterstock]

Canon de rugăciune care se citește de Anul Nou

Troparul Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, glasul 1:

În tot pământul s-a răspândit vestirea ta, că acela a primit cuvântul tău, prin care, cu Dumnezeiască cuviinţă ai învăţat, firea celor în fiinţă ai lămurit şi ai pus rânduială în obiceiurile oamenilor. Părinte cuvioase, preoţie împărătească, roagă pe Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre.

Cântarea 1, glasul al 2-lea.

Irmosul:  Veniţi popoare să cântăm cântare lui Hristos Dumnezeu, Celui Ce a despărţit marea şi a povăţuit pe poporul pe care l-a scos din robia egiptenilor, că S-a preaslăvit.

Stih: Sfinte Părinte Vasile, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Vasile, glăsuitorule de Dumnezeu vino în ajutorul celor ce vor să înceapă a cânta laudele tale. Ci tu, părinte, îngăduitor fiind, ca un părinte, ne dai har din…Sursa: www.wowbiz.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri