-0.6 C
București
luni, 30 ianuarie 2023

Rezultate Rezidențiat 2022. Ce note au obținut candidații la examenul de Rezidențiat 2022

Publicat peIn articol:


Rezultate Rezidențiat 2022. Duminică este marea zi pentru absolvenții facultăților de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară! Candidații la concursul de Rezidențiat de anul acesta vor afla, în cursul zilei de duminică, rezultatele la examenul de admitere.

Iată când se afișează rezultatele viitorii medici rezidenți.

Rezultate Rezidențiat 2022. Ce note au obținut candidații

Peste 10.000 de absolvenți ai celor trei facultăți din domeniul medicinei susțin pe 20 noiembrie 2022 cel mai important examen pentru viitorul lor. Încă de dimineață, emoțiile își fac apariția înainte de a păși în sălile de admitere și continuă până la primirea foii de examen. 

Când se afișează rezultatele examenului de Rezidențiat 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Primele rezultate la concursul de Rezidențiat 2022  vor fi afișate în ziua examenului, urmând ca cei nemulțumiți de note să depună contestații. Rezultatele finale vor fi transmise într-un interval de 48 de ore.

Absolvenții s-au pregătit intens de susținerea examenului, iar acum așteptarea a luat sfârșit. Acest examen se susține în șase orașe din România, în București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Tg.

Mureș și Timișoara. 

Citește și: Rezidențiat 2022. Câte locuri sunt scoase la concurs pentru viitorii medici rezidenți

Citeste si: “M-am gândit și de o parte și de alta!” Mama Geta, mesajul transmis înainte ca Culiță Sterp să scape din arest- kfetele.ro

Citeste si: Mama Geta, prima reacție după ce Culiță Sterp a fost reținut: „Un singur lucru să nu uitați…”- bzi.ro

Examenul este de tip grilă și este format din 200 de întrebări, fiecare cu informații din domeniul absolvit. Timpul destinat de rezolvare al subiectelor este de patru ore. Conform comunicatului emis de Ministerul Educației pe data de 6 noiembrie 2022, absolventul va fi considerat admis dacă reușește să răspundă corect la 60% din întrebările propuse.

Câte locuri sunt alocate pentru Rezidențiat 2022

Toate informațiile legate de desfășurarea, metodologia, grilele, dar și locurile alocate concursului de Rezidențiat 2022, au fost comunicate de către Ministerul Sănătății, pe site-ul oficial destinat examenului.

Despre locuri, Ministerul Sănătății le-a comunicat proaspeților absolvenți ai facultăților de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară că sunt puțin peste 7000. Cele mai multe disponibile sunt la specializarea Medicină Generală, 4505. Restul de locuri sunt alocate Farmaciei și Dentarei. 

Locuri libere la concursul de Rezidențiat 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Pe cele 7000 de locuri se vor lupta peste 10.000 de candidați. Cei mai mulți s-au închis în capitală, iar cei mai puțini în Tg. Mureș.

Citește și: Rezidențiat 2022. Grile pentru examenul de rezidențiat: Medicină, Medicină Dentară, Farmacie

Pentru fiecare centru de examinare din orașe, informații despre locația în care se desfășoară examenul, locurile și posturile, se găsesc pe site-ul oficial.

 

sursă: rezidentiat.ms.roSursa: www.wowbiz.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri