20.7 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Românii ar putea să primească bani, de Ziua Bărbatului. Propunerea a pornit de la Ministerul Familiei: ”Egalitatea de șanse nu este…”

Publicat pe  • Românii ar putea să primească bani de Ziua Bărbatului
  • În ce dată din an se sărbătorește

Ministerul Familiei vine cu vești bune pentru bărbați! Ziua lor ar putea să fie sărbătorită cu un cadou din partea Guvernului, care ar putea să ofere bani sub formă de tichete cadou.

Inițiativa a fost pornită de Gabriela Firea, însă oamenii trebuie să îndeplinească câteva condiții. Iată despre ce sumă este vorba și ce trebuie să faci ca să o primești.

Românii ar putea să ărimească bani de Ziua Bărbatului

Gabriela Firea a pornit o inițiativă prin care își propune să evite discriminarea dintre femei și bărbați și să lupte pentru egalitatea de șanse.

Din acest motiv, a făcut o propunere prin care bărbații să primească tichete cadou de ziua lor, la fel cum și Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită de toată lumea.

Așadar, bărbații ar putea să primească de la locul de muncă suma de 300 lei, din partea angajatorului. Condiția ca această sumă să poată fi acordată este să fie prevăzută în contractul de muncă, însă va fi scutită de taxe. Acest lucru presupune o modificare a Codului Fiscal.

”Vin cu o veste bună pentru bărbații şi băieţii noştri. Am inițiat un proiect prin care propunem introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului – 19 noiembrie. Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci și despre cele ale bărbaților, discriminați mai puțin ce-i drept.

Ne dorim, printr-un proiect de modificare a Codului Fiscal, ca angajatorii să poată acorda și domnilor un astfel de tichet în valoare de 300 de lei, scutit de impozite. Singura condiție este ca acest beneficiu să fie prevăzute în contractul de muncă, fie el colectiv sau individual, sau în regulamentul intern al instituţiei.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Când se sărbătorește Ziua Bărbatului

La fel ca și 8 martie, când este sărbătorită Ziua Internațională a Femeii, există o dată anume în care bărbații sunt sărbătoriți. Aceasta este stabilită în data de 19 noiembrie și este prevăzută de Legea 22/2016.

Inițiativa Gabrielei Firea a pornit datorită faptului că și femeile au dreptul să primească tichete cadou de la angajator în data de 8 martie, astfel că i s-a părut corect ca și bărbații să beneficieze de acest avantaj de ziua lor.

”Legea 22/2016 stabilește ca date oficiale 8 Martie – Ziua Femeii şi 19 noiembrie – Ziua Bărbatului. Codul fiscal permite angajatorilor să ofere tichete cadou doamnelor şi domnişoarelor pe 8 Martie, cu ocazia Zilei Femeilor.”, a mai scris Gabriela Firea.

Citește și: Veste bună pentru părinți! Reduceri și vouchere de 1.500 de lei pentru bebeluși. Gabriela Firea: ”Toate familiile au nevoie de susținere”

Sursa: spynews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri