16.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Saveta Bogdan a fost Moș Crăciun în tinerețe! Artista vine cu povești nespuse din Ardeal, acolo unde a dus magia în casa părintească: „Nu erau costume atunci. Moș Crăciun să îmbrăca din ce avea” | EXCLUSIV

Publicat peIn articol:


Viața Savetei Bogdan este demnă de un roman. Îndrăgita interpretă de muzică populară s-a bucurat de succes în carieră, la București, însă puțini sunt cei care știu cum arătau sărbătorile în Ardeal, la țară.

Saveta Bogdan s-a născut într-o familie numeroasă, formată din opt frați. Artista a fost al doilea copil al părinților săi, iar odată ce a crescut a fost nevoie să îndeplinească un rol foarte important de Crăciun, pentru frații săi.

Interpreta de muzică populară ne-a dezvăluit cum era Crăciunul copilăriei, dar mai ales cum se îmbrăca Moș Crăciun în urmă cu mai bine de 50 de ani, atunci când costumele roșii nu erau pe toate drumurile, iar moșii nu se închiriau rapid din aplicație.

Saveta Bogdan povestește cum se îmbrăca în Moș Crăciun

Fiind aproape cea mai mare dintre frați, Saveta Bogdan s-a îmbrăcat adesea în Moș Crăciun, pentru cei mai mici din familie. Costumul era unul cât se poate de improvizat, dar aducea bucurie în familie și deși îi speria la prima vedere pe frați, când veneau darurile le aducea și zâmbetul pe buze.

Citește și: Saveta Bogdan iubește din nou, la 76 de ani. Cine este bărbatul care i-a furat inima cântăreței: „Este frumos, tânăr și deștept”

Am mai fost Moș Crăciun când eram la mine la țară, dar acolo nu știam noi să ne îmbrăcăm în moș Crăciun. Ne puneam o creangă de brad în cap și una pe noi, cât să ne acopere hainele. Eu ce povestesc, se întâmpla acum 50 de ani. Nu aveam noi costume de Moș Crăciun sau alte treburi din astea care sunt acum.

Îmi puneam o șapcă de la tata, mai puneam o creangă de brad în ea și gata, acela era costumul de Moș Crăciun. Îmi puneam dacă aveam și cânepă în cap. Îmi mai puneam niște dinți din cartofi să par mai bătrână, să nu mă recunoască nimeni”, a explicat Saveta Bogdan, pentru WOWbiz.ro.

Citeste si: Anda Adam s-a căsătorit pentru a doua oară! Cu cine se iubește vedeta- kfetele.ro

Citeste si: Carmen Tănase, la un pas de moarte.“Paralizie de la gât în jos!”- bzi.ro

Saveta Bogdan

[Sursa foto: Facebook]

Ce aducea Moș Crăciun în Ardeal, în urmă cu 50 de ani

Moșul venea cu daruri în funcție de posibilități, nuci, mere și turtă dulce de care copiii se bucurau enorm. Artista punea totul într-o sacoșă, iar în noaptea de Ajun erau împărțite între frați și evident, copiii erau nevoiți să spună câte o poezie.

Citește și: „Vom avea o avalanșă de cereri de pensionare. Estimăm peste 5000 de solicitări”. Sindicatul Europol avertizează cu privire la efectele pe care le avea modificarea vârstei de pensionare| EXCLUSIV

„Aveam opt frați, iar eu eram cea de-a doua. Deci mergeam la cei mici își na ei se speriau și nu voiam să mă vadă, dar nu aveau ce să facă că totuși voiau să știe ce le-a adus moș Crăciun.

Veneau să mă vadă și le spuneam ce le-am adus: nuci, biscuiți, la noi în Ardeal se mai făceau și turte în toate culorile și așa venea moșul.

Puneam într-o plasă turtițele acelea care se făceau la noi, biscuiții, nucile și merele și le dădeam la frații mei care erau încă copii”, ne-a explicat îndrăgita interpretă de muzică populară, în exclusivitate.

Moș Crăciun

[Sursa foto: PixaBay]

Ce aștepta Moșul în schimb de la copiii pe care îi vizita

Saveta Bogdan recunoaște că moșul nu aducea darurile pe gratis. În seara de Ajun, când mergea la frații săi, artista le cerea să spună câte o poezie, iar mai apoi erau întrebați dacă au fost cuminți, tocmai ca Moșul să știe exact cui îi dă darurile.

„Sigur că înainte le ceream să îmi spună o poezie, iar cei mai mulți dintre ei începeau să recite Cățeluș cu părul creț.

Îi întrebam dacă își iubesc părinții, bunicii, dacă sunt cuminți și atunci le dădeam o pungă de nuci, de turtițe și uneori mai aveam și bomboane de pom așa cum erau ele atunci, dar erau.

Noi abia așteptam să vină Crăciunul pentru că la noi e un obicei. Te duceai la nași, la fini, la vecini și îi colindai. La colindat nu ne dădeau bani, noi voiam și bani dar ne dădeau nuci, turtițe. Erau obiceiuri extrem de frumoase.

Anul acesta de Crăciun o să mă îmbrac Moș Crăciun pentru finii mei. Îmi doresc să fiu Moș Crăciun pentru niște copii și dacă nu am nepoți, o fac pentru ei„, a dezvăluit vedeta, pentru WOWbiz.ro.

Ai un pont WOW? Daca deții mai multe informații despre acest subiect ne poți scrie la adresa [email protected]!Sursa: www.wowbiz.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri