3.8 C
București
marți, 28 martie 2023

Scene dureroase la DNA! Victor Pițurcă a izbucnit în plâns și a fost aproape să leșine când și-a văzut fiul încătușat

Publicat peIn articol:


Scene tulburătoare la DNA! Victor Pițurcă a trecut prin clipe grele, atunci când l-a văzut pe fiul lui, Alexandru Pițurcă, în cătușe pentru a fi dus la în arest marți, 31 ianuarie. Reamintim că, și Victor Pițurcă, în vârstă de 66 de ani, a fost eliberat recent din arest de către procurorii anticorupție din București, fiind plasat sub control judiciar și anchetat pentru cumpărare de influență.

Totuși, cea mai mare durere pe care a simțit-o fostul selecționer al României a fost atunci când și-a văzut fiul încătușat, chiar sub ochii lui. Totul s-a petrecut marți, 31 ianuarie, atunci când Alexandru Pițurcă a fost chemat la sediul DNA pentru audieri, ulterior oamenii legii hotărând să-l aresteze pe tânăr pentru 24 de ore.

După ce i s-au pus cătușele fiului său, chiar sub ochii lui, lui Victor Pițurcă i s-a făcut rău, fiind la un pas de leșin.
Fostul selecționer a avut nevoie de sprijinul celor din jur pentru a se ține pe picioare. Pentru că nu îi venea să creadă, bărbatul a izbucnit și în plâns, scrie PlaySport.

Citește și: Christina Ich și Alex Pițurcă și-au botezat fiul. Imagini emoționante de la fericitul eveniment

Reamintim că, firma deținută de fiul lui Victor Pițurcă ar fi încasat 2,2 milioane de euro în urma unui contract privind achiziții publice de măști pentru MApN.

Citeste si: „Mă bârfești și mă vorbești.” Ce mesaj a transmis Marius Elisei pe rețelele de socializare- kfetele.ro

Alexandru Pițurcă

[Sursa foto: Facebook ]

Acuzațiile aduse de procurorii DNA

DNA a emis un comunicat luni, 30 ianuarie, prin intermediul căruia anunța că Victor Pițurcă, al cărui nume nu a fost precizat, însă care este identificat sub titulatura de „persoană fizică”, a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. 

DNA i-a stricat planurile lui Piţurcă. Cum a pierdut fostul selecţioner 2 milioane de dolari

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 ianuarie 2023, a suspecților: (…)

Persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de cumpărare de influență.

Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, director general al CN Romarm SA, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție).

Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului).

Într-un context asemănător, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, suspectul Țuțu Gabriel ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță. (…)

În contextul menționat mai sus, suspectul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei”, arată o parte din comunicatul emis de DNA, luni.Sursa: www.wowbiz.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri