19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

Serviciile de repatriere a decedaților: Procesul de repatriere și rolul agențiilor funerare

Publicat pe


Fiecare dintre noi avem parte pe parcursul vieții de momente frumoase, memorabile, pline de bucurie și de fericire dar și momente mai puțin plăcute, pline de tristețe, amărăciune și durere sufletească în special, mai ales atunci când este vorba despre decesul unei persoane apropiate.

Cu atât mai dureros este când acea persoană își pierde viață în altă țară, intervenind aici procesul de repatriere a persoanelor decedate, la care este nevoie să apelăm cât mai curând cu putință o dată ce aflam despre trecerea în neființă a persoanei în cauza. Acestea sunt realizate de agenții funerare ce oferă servicii speciale de repatriere, ce pot fi atât terestre, în cele mai multe cazuri, cât și aeriene, în situații speciale sau din zone îndepărtate.

Printre principalii pași în repatrierea unei persoane putem enumera eliberare sau întocmirea documentelor necesare, pregătirea persoanei precum și transportul trupului în țara de origine.

Certificatul de deces este primul și poate cel mai important document în acest proces. Acesta trebuie obținut de la autoritățile locale ale țării unde a avut loc decesul. Odată obținut, agențiile funerare se ocupă de traducerea acestuia precum și de legalizarea sa pentru a fi recunoscut de către autoritățile din țara de origine a decedatului.

Un alt aspect de bază al repatrierii este prepararea trupului pentru transport. Acesta este de obicei efectuat de către un director de servicii funerare, care se asigură că trupul este îmbălsămat și sigilat corespunzător într-un sicriu adecvat. Îmbălsămarea nu este doar un proces de conservare a trupului, ci și o cerință legală pentru transportul internațional al trupurilor.

După ce trupul este pregătit pentru transport, agențiile funerare organizează transportul acestuia către țara de origine. Acesta poate implica zboruri comerciale sau de alt tip în funcție de destinație și de cerințele familiei. Transportul terestru sau maritim poate fi de asemenea necesar tot în funcție de locația specifică.

Odată ce trupul ajunge în țara de origine, agențiile funerare se ocupă de restul detaliilor, inclusiv aranjarea înmormântării. Acest proces poate implica multe aspecte, de la alegerea locului de înmormântare, până la organizarea serviciului religios și a detaliilor legate de sicriu, coroane de flori și alte aspecte.

Înmormântarea în sine este un proces profund personal și adesea plin de emoție. Agențiile funerare lucrează strâns cu familiile pentru a se asigura că serviciile funerare respectă dorințele și convingerile decedatului și ale familiei sale. Fie că este vorba de un serviciu religios tradițional, de o ceremonie non-religioasă sau de o înmormântare în aer liber, rolul agenției funerare este de a oferi suport și de a se asigura că totul se desfășoară fără probleme.

În ciuda durerii și a greutății procesului, serviciile de repatriere decedatiSursa: www.wowbiz.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri