0.2 C
București
duminică, 5 februarie 2023

Sfaturi pentru o rutină de îngrijire a pielii potrivită nevoilor tenului tău

Publicat pe


În ziua de azi produsele cosmetice au ajuns la un cu totul alt nivel față de cum erau înainte. Astfel că există produse dedicate tuturor tipurilor de ten și tuturor tipurilor de probleme ale tenului. În această varietate de produse este esențial să alegi acele produse cu ingrediente potrivite nevoilor tale. Cremele nu vor face altceva decât să mențină tenul hidratat și luminos. Cu toate acestea multă lume nu știe cum să-și formeze o rutină de îngrijire potrivită și personalizată și alege multe produse, care ajuns să nu fie eficiente în final și chiar să cauzeze niște probleme care înainte nu erau. Dacă vrei să aflii și tu cum să-ți construiești rutina potrivită tipului tău de ten, ți-am pregătit câteva sfaturi de bază pe care să le ai în vedere. 

Sfaturi pentru construirea unei rutine de îngrijire personalizată pe nevoile tenului:

Hidratează-te corespunzător 

Înainte de orice produs aplicat pe piele, trebuie să știi că hidratarea vine de multe ori din interior. Degeaba aplici cele mai scumpe creme și loțiuni de pe piață, dacă nu bei suficientă apă. Pentru a avea niște rezultate eficiente trebuie să îți hidratezi în primă fază organismul și mai apoi să găsești produsele potrivite nevoilor tale de ten. Așadar, un prim pas de bifat este un minim de 2L de lichide pe zi. 

Caută produsele potrivite 

Încearcă să iei produse de îngrijire din farmacii, creme dermato-cosmetice sunt special create pentru a întâmpina anumite nevoi ale tenului, în timp ce alte produse populare promovate în mediul online de diverse persoane influente pot fi de fapt extrem de dăunătoare tenului. Produsele Youth Lab de pe 24beauty.ro sunt împărțite în game special dedicate unei probleme specifice, există de exemplu gama BRIGHTENING, menită să lumineze tenului și să alunge acel aspect tern și obosit ce poate apărea de la diverși factori externi sau chiar interni – poluare, stres, alimentație nepotrivită și altele. 

Alterează produsele folosite

De multe ori poate vrei să rezolvi mai multe probleme ale tenului, astfel că vei avea nevoie de produse diferite pentru a rezolva aceste probleme. Ca să nu ajungi să te dai seara și dimineața cu zeci de produse ar fi indicat să alternezi rutinele pentru fiecare problemă. Într-o zi aplici produse dedicate hidratării, în alta apelezi la unele pentru controlul sebumului. Sau dacă ingredientele se potrivesc, poți alterna produsele dimineața și seara. Fii atent la indicațiile fiecărui produs. De pildă vitamina C se potrivește pentru utilizarea în rutina de dimineață, dar trebuie neapărat folosită alături de SPF pentru a nu risca să te trezești cu pete sau arsuri pe față. 

Așadar, rutina de îngrijire nu trebuie să conțină zeci de produse, ci mai degrabă trebuie aplicat principiul calitate, nu cantitate. Alege produse simple și fii atent la modul de aplicare și combinațiile pe care le faci. Nu uita de apă și alimentație potrivită pentru a completa o rutină de îngrijire corectă și pentru a te putea de niște rezultate vizibile mai rapid. 

Sursă foto: unsplash.com 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: www.elle.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri