16.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Sfinții Trei Ierarhi 2023. Ce le este interzis creștinilor să facă la această sărbătoare

Publicat peIn articol:


Cei Trei Ierarhi au fost Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Biserica a hotărât cinstirea celor trei sfinți în aceeași zi, datorită credinței pe care au purtat-o în viață și după aceasta.

Află care sunt lucrurile la care creștinii au interzis pe 30 ianuarie.

Ce le este interzis creștinilor să facă la Sfinții Trei Ierarhi

Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi este prăznuită pe 30 ianuarie 2023 și este o sărbătoare cu mare însemnătate. Pe lângă faptul că sărbătoarea este trecută cu cruce roșie în calendar, anul acesta pică și în ziua sfântă de duminică.

Din acest motiv, creștinii trebuie să se abțină de la multe lucruri, spre propriile sănătate și fericire. Cel mai important lucru pe care nu trebuie să-l facă este curățenia în casă și spălatul rufelor. Se consideră mari păcate și sunt pedepsite aspre de către sfinți.

Un alt lucru interzis astăzi este ranchiuna și ura. Se spune că cei ce se vor certa în această zi sau vor urî aproapele, vor fi blestemați să nu aibă parte de fericirea unei prietenii adevărate.

În aceeași categorie se încadrează vorbele sau gândurile rele, la adresa cuiva.

De Sfinții Trei Ierarhi nu se se înstrăinează lucruri proprii. Cu alte cuvinte, credincioșii nu au voie să împrumute obiecte sau bani, oricât de urgente ar fi situațiile. În caz contrar, vor atrage pagube financiare asupra familiei.

Citeste si: “Eu am leșinat.” Oana Lis, mușcată de o haită de 20 de câini- kfetele.ro

Citește și: Calendar Ortodox FEBRUARIE 2023. Sărbători cu cruce roșie în ultima lună de iarnă

Rugăciune către Sfinții Trei Ierarhi

„Sfinților Ierarhi ai lui Hristos, lauda Bisericii: Vasile înțelepte – stâlp al credinței, Grigorie prea laminate – minte cerească, Ioane Gură de Aur – propovăduitorul înflăcărat al pocăinței, voi cei ce aţi fost dăruiţi Bisericii în vremuri de cumpănă pentru a descoperi credința cea adevărată, primiți această smerită rugăciune pe care o înălțăm către voi, sfinților.  

Dăruiți-ne nouă, păcătoșilor, adevărata cunoaștere. Și învăţați-ne cum se cuvine să trăim noi, cei ce purtăm cu nevrednicie numele de creștin. Sârguiţi-vă, sfinților, să-i scoateți pe credincioși din smintelile acestei lumi ticăloase, aşa cum odinioară aţi făcut cu cei pe care i-aţi păstorit. Amin!”.

Citește și: Sărbători calendarul ortodox 2023. Cele mai importante zile pentru creștini

Cine au fost Sfinții Trei Ierarhi

Sfântul Vasile cel Mare a fost pastorul mieilor și îndrumătorul călugărilor. Ierarhul a unit cuvântul cu fapta și a îndrumat pe oamenii bogați să sprijine creștinismul. Astfel, a putut să-i ajute pe cei săraci și pe cei bolnavi.

Predicatorul de seamă al Bisericii a fost Sfântul Ioan Gură de Aur. Acesta a fost cel care a vestit cel mai mult creștinismul și a îndemnat la pocăință, milostenie și iubire față de Dumnezeu.

Grigorie a fost orator, preot și teolog și a fost numit „Cuvântătorul lui Dumnezeu”. Sfântul Grigorie a fost chemat la Constantinopol și a slujit la Biserica Învierii.Sursa: www.wowbiz.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri