1.6 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Shakira, trimisă oficial în judecată pentru un caz de fraudă fiscală de 14 milioane de euro. Artista riscă 8 ani de închisoare

Publicat pe


Un judecător spaniol i-a spus vedetei pop Shakira că va fi judecată pentru o presupusă fraudă fiscală de 14,5 milioane de euro. În urma acestor acuzații, cântăreața de origine columbiană poate risca până la 8 ani de închisoare.

Shakira, dată în judecată într-un proces de fraudă fiscală

Artista, în vârstă de 45 de ani, a cărei despărțire de starul Barcelonei Gerard Pique a ținut prima pagină a ziarelor la începutul acestui an, a fost avertizată pentru prima dată în iulie că ar putea fi închisă până la opt ani după ce a fost acuzată de șase capete de acuzare pentru fraudă fiscală.

Cu toate acestea, s-a aflat astăzi că un judecător de la un tribunal de instrucție din Esplugues de Llobregat, în apropiere de Barcelona, a ordonat în mod oficial ca Shakira să fie judecată, într-o hotărâre care pune capăt lungii sale anchete penale și care o va aduce pe vedeta columbiană la bară în fața instanței.

Decizia a fost luată după ce artista a confirmat că a respins o înțelegere extrajudiciară despre care se credea că ar fi presupus ca ea să recunoască faptele, după ce a fost acuzată de fraudarea trezoreriei spaniole pe o perioadă de trei ani, între 2012 și 2014. Shakira a plătit deja suma de șase cifre pe care fiscul spaniol susține că a fraudat-o, împreună cu dobânzile care se estimează la 3 milioane de euro.

Artista riscă o pedeapsă de 8 ani de închisoare

Cu toate acestea, procurorii statului doresc ca Shakira să primească o pedeapsă de opt ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată în proces. Data procesului nu a fost încă stabilită, dar este de așteptat ca acesta să aibă loc în lunile următoare. Rechizitoriul procurorului a fost înaintat la începutul acestui an la Tribunalul de Instrucție numărul doi din Esplugues de Llobregat, care a anchetat-o pe cântăreață.

Shakira, pe numele complet Shakira Isabel Mebarak Ripoll, este acuzată că a pretins că locuiește în străinătate și că a folosit o structură corporativă offshore complexă existentă pentru a evita să-și îndeplinească obligațiile fiscale din 2012 până în 2014, în ciuda faptului că a început o relație cu fostul apărător al lui Manchester United, Pique, în 2011 și s-a mutat la Barcelona.

Citește și:
Theo Rose, declarații inedite despre relația cu Anghel Damian și viața lor de cuplu: „Nu purtăm în spatele nostru o vină’

FOTO: Arhivă ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: www.elle.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri