28.8 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

Soluția simplă care ajută plantele să reînvie. E mereu eficientă și o poți prepara acasă în cel mai scurt timp

Publicat pe


Ți s-au ofilit plantele de interior? Nu-i nimic! Tot ce trebuie să faci este să folosești această soluție simplă, ușor de preparat acasă și foarte rapid. Odată ce o vei aplica pe plante acestea vor reînvia și nu va trebui să le arunci.

Soluția simplă care ajută plantele să reînvie

Soluția simplă care ajută plantele să reînvie

Potrivit fasingur.ro, mai întâi eliminăm frunzele uscate, astfel încât să asigurăm un mediu curat pentru dezvoltarea plantei. Astfel, afănăm pământul pentru a permite oxigenarea corespunzătoare.

Pentru a susține recuperarea plantelor într-un mod eficient, se recomandă aplicarea unei soluții speciale de udare, pregătită cu ușurință acasă. Pentru acest proces, vom amesteca 20 ml de apă oxigenată cu 1 litru de apă. Apoi, cu acest amestec, împrospătăm plantele de interior, asigurându-ne că sunt bine hidratate și hrănite.

În doar câteva zile, efectele pozitive devin vizibile, plantele recăpătându-și vitalitatea și forța. Este foarte posibil să observăm apariția frunzulițelor noi, semn al recuperării lor.

Dacă ai probleme și cu plantele din grădină, noi am mai găsit o soluție eficientă.

De ce să folosești bicarbonat de sodiu în grădină

Bicarbonatul de sodiu 100% ecologic poate fi folosit în fiecare colț al grădinii, în orice moment al anului, fiind unul dintre ingredintele care pot face mult bine plantelor. Este biodegradabil și netoxic, putând fi folosit ca un substitut minor pentru pesticide, îngrășăminte și alte substanțe chimice. 

Repelenți pentru insecte din bicarbonat de sodiu

Se presară bicarbonat de sodiu integral pe solul grădinii, pe poteci și în jurul plantelor unde insectele reprezintă o problemă. Cel mai bun mod de a aplica praful în mod uniform și fără a aplica prea mult este folosind o sită de făină. Ca praf de sol și ca repelent, bicarbonatul de sodiu este eficient împotriva furnicilor, gândacilor și melcilor. Deoarece este aplicat doar pe sol, atunci când este folosit în acest mod, bicarbonatul de sodiu nu ar trebui să reprezinte o amenințare pentru polenizatorii zburători sau alte insecte benefice care trăiesc în plante, cum ar fi gărgărițele.

Utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru ciuperca de pe trandafir 

Se crede că compușii…Sursa: click.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri