21.1 C
București
joi, 21 septembrie 2023

Submarinul Titan a fost găsit! S-a confirmat moartea tuturor pasagerilor

Publicat pe


Submarinul Titan al companiei OceanGate Expeditions, dispărut duminică, cu cinci oameni la bord în timp ce cobora spre epava transatlanticului Titanic, a fost găsit de către roboții trimiși pe fundul Oceanului Atlantic.

Submarinul Titan a fost găsit / Sursă foto: Twitter

Cei cinci pasageri au fost declarați morți. Anterior, Garda de Coastă americană anunță că un „câmp de resturi” a fost descoperit în apropierea epavei Titanicului.

Tristul anunț a fost făcut de Garda de Coastă, în cadrul unei conferințe de presă care a venit la scurt timp după descoperirea „resturilor”

„În aceasta dimineata ROV, A descoperit on aceasta dimineața rămășițele titan în apropiere de prova epavei Titanicului. Resturile arată că a explodat camera de presiune. Am informat familiile și din partea noastră le transmitem cele mai sincere condoleanțe (…) Resturile arată că a existat o implozie catastrofală a navei”, s-a spus în conferință, potrivit BBC.

Reacția OceanGate după marea tragedie

„Credem acum că directorul nostru Stockton Rush, Shahzada Dawood și fiul său Suleman Dawood, Hamish Harding și Paul-Henri Nargeoletți, au murit. 

Acești oameni au fost adevărați exploratori care au împărtășit un spirit distinct de aventură și o pasiune profundă pentru explorarea și protejarea oceanelor lumii. Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și de fiecare membru al familiilor lor în aceste momente tragice. Plângem pierderea vieții și bucuria pe care au adus-o tuturor celor pe care îi cunoșteau.

Acesta este un moment extrem de trist pentru angajații noștri dedicați, care sunt epuizați și profund îndurerați de această pierdere. Întreaga familie OceanGate este profund recunoscătoare pentru nenumărații bărbați și femei din mai multe organizații ale comunității internaționale care au accelerat resurse de mare amploare și au lucrat atât de mult pentru această misiune.

Apreciem angajamentul lor de a-i găsi pe acești cinci exploratori, precum și zilele și nopțile de muncă neobosită în sprijinul echipajului nostru și al familiilor lor.

Acesta este un moment foarte trist pentru întreaga comunitate de exploratori și pentru fiecare dintre membrii familiilor celor pierduți pe mare.

Cerem respectuos ca intimitatea acestor familii să fie…Sursa: click.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri