19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

Submarinul Titan, dispărut în Atlantic, a rămas fără oxigen. Cei 5 pasageri nu mai au șanse să fie găsiți în viață

Publicat pe


Specialiștii și oficialii Gărzii de Coastă a SUA cred că submersibilul care a dispărut, duminică, în apele Atlanticului, cu cinci oameni la bord, a rămas, teoretic, fără oxigen în jurul orei 14.00.

Submarinul este încă de negăsit / foto: captură video

Totuși, lucrurile pot sta diferit, dar nimeni nu știe exact, având în vedere că nu s-a putut stabili o legătură cu vreunul dintre pasagerii de pe Titan.

Noi nave și submarine controlate de la distanță s-au alăturat operațiunilor de căutare, dublând numărul celor care deja îi caută pe cei pierduți în adâncuri, scrie BBC. 

Încă mai sunt speranțe

Echipele de salvare continuă să desfășoare „o operațiune activă de căutare și salvare” a submersibilului Titan dispărut, au declarat reprezentanții Gărzii de Coastă americane.

„Continuăm să ne gândim în continuare la membrii echipajului și la familiile acestora în timp ce continuăm cu această operațiune de căutare și salvare, deși suntem conștienți de timp și am luat în considerare o mulțime de date și informații în cadrul căutării”, a declarat contraamiralul John Mauger, de la Garda de Coastă a SUA, la Sky News, întrebat dacă consideră că oxigenul de la bordul submarinului s-a terminat până acum.

„Aceasta este încă o operațiune de căutare și salvare activă în acest moment și folosim echipamentele pe care le avem pe fundul apei, vehiculele operate de la distanță pentru a ne extinde capacitatea de căutare”, a adăugat acesta.

Care mai sunt așteptările

Totuși, de ce încă sunt căutați, dacă rezervele de oxigen li s-au terminat și teoretic ar trebui să nu mai fie în viață?

Un prieten a doi dintre pasagerii aflați la bordul submersibilului dispărut a declarat că încă mai are speranțe că nava va fi găsită, scrie CNN. „Știu că aventurierii de la bord sunt experimentați, foarte experimentați”, a declarat Per Wimmer, care s-a înscris anterior în două excursii pe Titan, anulate.

„Ei ar ști, fără îndoială, ce înseamnă să o ia mai ușor și să folosească cât mai puțin oxigen posibil și, prin urmare, să prelungească cât mai mult posibil termenul potențial”, a adăugat el. Wimmer a spus că prezența la bordul navei a directorului executiv al OceanGate, Stockton Rush, este utilă, deoarece acesta…Sursa: click.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri